Vækstreguleringsmiddel må nu anvendes i højere dosis til frøafgrøder

Cuadro NT er godkendt til at blive anvendt med op til 1,2 liter pr. hektar i alle frøgræsafgrøder.

Cuadro NT, der anvendes til vækstregulering af korn og frøgræs, har netop fået udvidet etiketten.

Etiketudvidelse gør det tilladt at anvende op til 1,2 liter pr. hektar Cuadro NT i alle former for frøgræsafgrøder.

Det vil sige, at den maksimale dosering af produktet i frøgræs er øget fra 0,8 til 1,2 liter pr. hektar Cuadro NT. Det oplyser FMC i en pressemeddelelse.

FMC oplyser, at der igennem de senest seks-otte år været lavet en del forsøg i arter som rødsvingel, alm. rajgræs, ital. rajgræs og strandsvingel, se f.eks. oversigt over landsforsøgene 2016 side 147, tabel 12 (alm. rajgræs) og oversigt over landsforsøgene 2015, side 141, tabel 3 (rødsvingel).

Disse forsøg illustrerer effekten af at øge doseringen af trinexapack fra 0,8 liter til 1,2 liter pr. hektar.

”Introduktionen af trinexapack-holdige produkter i frøgræsproduktionen kombineret med en mere optimal kvælstofforsyning har virkelig skubbet udbytterne op i frøgræsmarkerne.

Når vi kigger i forsøgene, er det klart, at den hidtidige maksimale dosering på 200 gram pr. hektar trinexapack (0,8 liter pr, hektar Cuadro NT) ofte ikke har været tilstrækkelig til at nå det maksimale udbyttepotentiale.

Med op til 1,2 liter pr. hektar Cuadro NT i frøgræsafgrøderne vil landmanden være bedre rustet til at opnå det maksimale frøgræsudbytte i sin afgrøde,” siger Michael Rose, business development manager i FMC.

FMC oplyser, at produkter, på det danske marked med en ikke-opdateret etikette, gerne må anvendes med den udvidede etikettevejledning.

Det vil sige, at du gerne må anvende op til 1,2 liter pr. hektar Cuadro NT i frøgræsafgrøder, selvom etiketten på din nuværende dunk er med en ikke-opdateret tekst. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.