Vælg den rigtige afgrøde: Ny bog guider dig til succes med planteproduktion
”Korn, raps og bælgsæd” er en splinterny grundbog, som guider dig gennem hele processen med at producere korn, raps, hestebønner, ærter og majs til modenhed.

Hvilke afgrøder og sorter skal du bruge, hvis du vil have succes med produktionen, og hvilket sædskifte vil give det bedste resultat på bundlinjen?

Som planteproducent skal du træffe mange beslutninger i din dagligdag, og nu kan du finde den nødvendige viden i den nye bog ”Korn, raps og bælgsæd”, som udgives af Seges Forlag.

"Landmanden har brug for grundviden, når der skal træffes de rigtige beslutninger i planteproduktionen fra såning til høst, opbevaring og salg af afgrøderne. I bogen beskrives arbejdsgangene, afgrødernes særlige egenskaber, sortsvalg, gødskning og planteværn", forklarer Annemette Pagter.

Korn, raps og bælgsæd har fokus på konventionel dyrkning af afgrøderne, men behandler også den økologiske dyrkningsform.

få hjælp fra landsforsøg

Bogen indledes med afgrødevalg og sædskifte, som har en helt afgørende betydning for at opnå de højeste udbytter og den bedste økonomi.

Forædling og dyrkning af fremavlskorn beskrives i eget kapitel, ligesom Landsforsøgene og tolkning af forsøgsresultaterne også behandles særskilt.

Bogen indeholder flere eksempler på dyrkningsplaner og tabeller over, hvornår sygdomme og skadedyr optræder, og hvornår og hvordan de kan bekæmpes. Læseren kan også finde billeder af langt de fleste sygdomme.

”Korn, raps og bælgsæd” er illustreret med figurer, ajourførte tabeller og helt nye fotos, og bogen kan bruges både som lærebog og opslagsværk.

Den er beregnet til eleverne på landbrugsuddannelsen, men henvender sig også til landmænd og alle andre med interesse for dyrkning af de tre afgrøder.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.