Vær med til Jordbundens dag på mandag

På mandag den 6. december markeres FAO’s årlige World Soil Day på Dalum Landbrugsskole med praksisnære emner, der kommer vidt omkring emnet ”sund jord”. Årets tema er ”Saltpåvirkning af landbrugsjord – øget produktivitet”. 

I forbindelse med vedtagelse af den grønne omstilling af landbruget er der i år på Jordbundens dag meget stor fokus på de mange løsninger, som landmænd kan tage i brug på markerne – uanset deres nuværende dyrkningsform.

Det bliver der stillet skarpt på i fem faglige indlæg, når Jordbundens dag markeres mandag 6. december 2021 på Dalum Landbrugsskole kl. 9.00-14.15.

Alle indlæg er knyttet til samarbejder mellem foreninger, organisationer, universiteter og projekter, som belyser nye muligheder i planteavlen med fokus på sund jord.

Landmand fra Schweiz fortæller

Dagens sidste indlæg er inspiration fra udlandet i form af Reto Minder fra Schweiz, der er landmamd og præsident for SWISS NO-TILL. Han holder indlæg med titlen: ”How I work with healthy soil on my farm”.
Han dyrker tobak, byg, majs, roer og Brussels sprouts, og praktiserer direkte såning og stripp-till. Indlægget er på engelsk, og er on-site eller online.

Bag Jordbundens dag står Agrovi, Aarhus Universitet, Foreningen for Reduceret jordbearbejdning i DanmarK (FRDK), Københavns Universitet, Roskilde Universitets Center, Seges og Innovationscenter for Økologisk Landbrug.

Sidste øjebliks tilmelding hos Janne Aalborg Nielsen, Seges, mobil: 40 34 90 51. Det koster 150 kr. at deltage inkl. let frokost.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.