V-ordfører: Fuld gødning fra 2017

Erling Bonnesen (V) vil i gang med 16-punktsplan her og nu.

Efter en cykeltur til Paris i sommerferien står Venstres miljø-, fødevare-, og landbrugsordfører, Erling Bonnesen nu og tripper for at komme i gang med blå bloks 16-punktsplan for landbruget. Det kan kun gå for langsomt.

»Nu skal der leveres resultater,« understreger han.

Speeder op

Ifølge planen skal undergødskningen fjernes gradvist over tre år fra 2015-2017, med en tredjedel om året.

»Vi har jo ikke kunnet nå at gøre noget i år, så vi må tage dobbelt skrald i 2016,« siger Erling Bonnesen.

Det vil sige, kvælstofnormerne skal hæves dobbelt så meget i 2016 som det egentlig var planen, så man stadig kan nå at udfase kravet om undergødskning i 2017.

»Det er det jeg arbejder for, og vi skal i gang nu,« understreger han.

Bedre konkurrencevilkår

Mere gødning skal give landbruget bedre konkurrencevilkår og være med til at hjælpe landbruget gennem krisen. Og det er vigtigt allerede nu at inddrage i planlægningen af afgrøder til høst næste år, som skal sås i løbet af en måneds tid.

»Det er også et vigtigt signal at sende til finansverdenen,« siger Erling Bonnesen.

Vandplanerne vil han også se på og ændre efter at høringsperioden sluttede i juni.

»Der er store områder, der vil blive forsumpet, så de må lægges brak, som planerne ser ud nu, og det vil jeg simpelthen ikke være med til,« siger han.

Ingen dato

Erling Bonnesen tør dog ikke love nogen dato for, hvornår 16-punktplanen er på plads.

»Noget kan styres over bekendtgørelser allerede nu, lovgivning kan ikke blive før oktober, og nu skal vi også drøfte det i kredsen af partier. Men det er vigtigt at vi går i gang her og nu,« siger han.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.