Vent ikke til foråret med nye markmaskiner - køb før nytår og få fordele

Der er flere fordele ved at købe maskiner før nytår i stedet for efter - blandt andet kan man få Skattevæsenet med til at finansiere købet af maskiner, fortæller planteavlsrådgiver.

Hvis man vurderer, at man har brug for at investere i en ny maskine, bør man gøre det før nytår i stedet for efter. Det giver nemlig flere fordele, fortæller maskinkonsulent Christian Rabølle fra VKST.

- Først og fremmest kan man benytte sig af reglen om 116 procent afskrivning, hvor Skattevæsenet er med til at finansiere maskinen. Reglen blev indført i 2020 pga. corona, og udløber til nytår.

- Dernæst kan forhandlerne være sultne, hvis de har maskiner på lager, som de gerne vil sælge, før et nyt regnskabsår starter, siger han.

Det er dog vigtigt, at man både har betalt og fået maskinen leveret inden nytår, hvis man vil udnytte skattereglen om 116 pct. afskrivning, pointerer han

Konkurrencen i maskinhandlen skal tilbage

Christian Rabølle mener i øvrigt også, at det er på tide, at vi får konkurrencen tilbage i maskinhandlen.

- De senere år har alt været på sælgers præmisser. Der har været knaphed på maskiner, stigende priser og mindre rabatter. Det skal vi have vendt til landmandens fordel ved, at han undersøger markedet grundigt og altid indhenter tilbud flere steder fra, siger han.

Læs flere aktuelle konsulentråd i december-udgaven af Magasinet MARK, som udkommer 6. december.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.