Vertikale gartnerier skal mindske britisk import
Med vertikal dyrkning forventes fem gange større udbytte sammenlignet med traditionelle gartnerier.

De første 1,2 hektar i Worcestershire, England, skal plantes med bladgrønt og krydderurter i hydroponiske tårne, hvor afgrøderne vokser i etager og uden jord. 

"Vi regner med at være færdige med gartneriet i løbet af sommeren og vil begynde at dyrke afgrøder kort herefter", siger entreprenør fra Shockingly Fresh til Farmers Weekly.

Forventningen er, at starte mere end 40 ligende gartnerier rundt om i England over de næste fem år.

De nye gartnerier vil, modsat de fleste traditionelle vertikale gartnerier, ikke bruger opvarmning og kunstigt lys i et lukket system. Derimod vil de reducere udgifterne og bruge naturligt lys. 

"Vi tror på, at med en række gartnerier fordelt udover landet, vil de britiske afgrøder være i stand til at konkurrere på lige fod med udenlanske afgrøder", siger Garth Bryans, vicedirektør for Shockingly Fresh 

England importerer i dag mange af deres afgrøder fra Europa, især uden for sæson højsæsonen. Som følge af Brixit forsøger de nu med metoder, hvor de ikke længere skal være afhængige af import.  

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.