Vestjyder er frontløbere: Tag på digital markvandring og se de nye forsøg

Ugen På Spidsen: Coronaen har holdt sit indtog, og sørget for, at der er usædvanligt stille rundt om i markerne i år. Alt for stille. Det har Ytteborg Forsøgsvirksomhed i Vestjylland gjort noget ved, skriver ugens klummeskribent på Mark Plus.

I denne tid plejer der at være det ene spændende mark-arrangement efter det andet rundt om i landet. Det er normalt nu, man tanker den faglige viden og ballast op - og tager naboen under armen for at se på forsøg, demoer, fremvisninger og udstillinger i marken – i både ind- og udland.

Sådan er det bare ikke i år. Coronaen har holdt sit indtog, og sørget for, at der er usædvanligt stille rundt om i markerne i år. Alt for stille.

Det er en skam. For alle forsøgene er jo anlagt og passet til punkt og prikke – og ligger nu bare derude uden publikum.

Videoer og online-info fra Vestjylland

Det har Ytteborg Forsøgsvirksomhed i Vestjylland gjort noget ved. De har grebet chancen, og er gået all-in på at lave videoer og on-line præsentationer fra de mest spændende markforsøg. Videoerne kan man løbende se på deres facebookside - og på Ejerforeningernes platforme (Vestjysk Landboforening, Lemvig Landboforening og Sagro).

Og ikke nok med det – samtidig opfordrer Ytteborg alle interesserede til at gå en tur i forsøgene på Hjermvej 94 (mellem Holstebro og Struer) på egen hånd, hvornår det nu passer bedst – når nu Plantearrangementet i juni er aflyst.

Her har Ytteborg lavet info- og oversigtstavler, så man kan finde rundt. Når man står ved hvert forsøg, kan man via QR-koder samtidig se korte præsentationer/videoer på sin smartphone om hvert forsøg/demo.

Videoerne er klar fra den 17. juni, fortæller Morten Krupa, der er leder af Ytteborg.  Han tilføjer, at man også altid er velkommen til at ringe til ham, hvis man har brug for hjælp, vejledning eller en fysisk guide rundt.

Hatten af

Der er sikkert andre landboforeninger og forsøgsvirksomheder rundt om i landet, der vil gøre det samme – eller allerede gør det. Tjek din egen landboforening.

Og hatten af for det gode initiativ. På den måde kan man stadig få et indblik i de mange spændende forsøg og forsøgsresultater, som der lægges mange kræfter i at frembringe.

Det bliver selvfølgelig aldrig det samme som et stort arrangement med masser af mennesker og gode muligheder for at få en snak med mange andre. Men tager man naboen eller erfa-gruppen under armen, kan det sagtens blive en spændende og udbytterig tur alligevel.

Merete Hattesen er journalist og markfaglig redaktør på LandbrugsAvisen, magasinet Mark samt Mark Plus.

Faktaboks

I den ugentlige klumme på Mark Plus, "Ugen på spidsen", sætter Merete Hattesen og Lars Kelstrup, journalister og markfaglige redaktører på LandbrugsAvisen, magasinet Mark samt Mark Plus, planteavlsugen i perspektiv.

Klummen er udtryk for skribentens personlige synspunkt, og udtrykker ikke nødvendigvis bladhusets holdning.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.