Vi vil gerne stordrift - men vi skal have alle hjørner med
Det er bundlinjen, der tæller. Derfor har Nordfalster Agro droppet vinterraps i sædskiftet. Sukkerroerne har fået lov at blive, og så er målet, at få 20 pct. frøgræs i sædskiftet.

»Vi vil gerne have mere jord, og vi vil gerne have flere specialafgrøder. Men det skal forbedre bundlinjen, og vi skal ikke være større, end vi får alle hjørner med. Derudover er det vigtigt, at hver enkelt afgrøde har tilstrækkelig volumen til, at vi kan forsvare at bruge den nødvendige tid på den«.

Sådan siger Lars Romme Jakobsen, som er den ene part i det firkløver, som driver Nordfalster Agro.

Oprindelig havde de fire landmænd 750 hektar, som de blev enige om at drive i et maskinfællesskab. For 10 år siden blev de dog enige om at danne et fælles interessantselskab.

Siden er arealet løbende øget, så selskabet nu driver 1.134 hektar.

Bundlinjen forbedret med 6.000 kroner pr. hektarMark Onsdag 5. december 2018 · 07:10

Det giver en række stordriftsfordele. De fire ejere er dog enige om, at mange hektar ikke er en undskyldning for ikke at få alle hjørner med.

Fokus er på bundlinjen. Klarer en afgrøde sig ikke tilstrækkelig godt, ryger den ud. Og så arbejder de målrettet på at gøre sig fortjent til at få mere græsfrø ind i sædskiftet.

Læs mere om bedriften i næste nummer af fagmagasinet MARK, der udkommer i næste uge.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.