Video: Aftal vandstand for at undgå afgrødeskader
Aftal hvor højt vandet må stige, og lads kommunen bestemme vedligehold af åen.

Danske Vandløb foreslog torsdag ved et møde med miljøminister Kirsten Brosbøl (S) et nyt princip i vandforvaltningen.

Danske Vandløb kalder princippet »design-vandspejl«, altså at vandspejlet må have en vis højde. Til gengæld skal kommunen have frie hænder til, hvordan de vedligeholder vandløbet, så længe de overholder dette vandspejl.

I dag har man et vandløbsregulativ, der er en aftale om, hvordan vandløb skal vedligeholdes, men ingen aftale om, hvor højt vandspejlet må være, så længe man overholder aftalen om vedligehold.

»Det er en ny måde at se på det, som kunne føre til færre konflikter, og kontrollen vil være langt nemmere,« siger Torben Heisel, formand for Danske Vandløb.

Hvis kommunerne lever op til det aftalte vandspejl, vil landmændene til gengæld slippe for oversvømmede marker, som ødelægger dræn og afgrøder og går ud over udbytterne.

Ifølge Torben Heisel skal de nærmere detaljer fastlægges, det skal muligvis accepteres at vandspejlet overstiger det aftalte i helt korte tidsrum, men ikke så længe at det gør skade på afgrøderne.

Ifølge Torben Heisel var der ved mødet med ministeren en positiv interesse for det pilotprojekt med designvandspejl, som er under opstart på Nordfyn.

Emneord video, oversvømmelser

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.