Video: Australsk landmand opfinder maskine til kamp mod ukrudt
En australsk landmand har opfundet en maskine, der fjerner 95 procent af ukrudtet i marken mens man høster. Det skriver Agroland.

Den australske landmand, Ray Harrington har opfundet en maskine’ Harrington Seed destructor’,  der destruerer ukrudtsfrø, under høsten. 

Maskinen kan være et stort skridt i retning af, at reducere mængden af kemikalier, der bliver brugt på markerne. Det skriver det irske netmedie Agroland.

Mediet skriver, at ifølge ABC News har University of Western Australia gennemført et stort studie som viser,  at maskinen slår 95 procent af ukrudtsfrøene ihjel.

Det sker ved, at maskinen indsamler frøene sammen med kornet og de pulveriserede frø bliver spredt igen på marken sammen med de frarensede avner.

Teknologien, der er lånt fra mine-industrien, pulveriserer frøene i en sådan grad at de ikke længere er levedygtige.

Resistent ukrudt stigende problem

Planter der er blevet resistente overfor de mest anvendte pesticider, er et stigende problem i Australien og i følge ‘Grains Research and Development Corporation’ bruger australske landmænd, hvert år et beløb svarende til ca. 17 mia. kroner på ukrudtbekæmpelse.

Ray Harrington havde oprindelig opfundet en maskine, der blev trukket efter mejetærskeren, men blev klar over at den løsning ikke ville passe de fleste landmænd.

I stedet blev ingeniører fra University of South Australia sat på opgaven  og løsningen er nu denne maskine, der sættes i mejetærskeren.
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.