Sponsoreret af Syngenta

Video: Bejdsemidlet udgik – forventer store resultater af nyt

Jørn Willumsen døjer som så mange andre kartoffelavler med rodfiltsvamp. Derfor var han bekymret, da hans bejdsemiddel udgik. Han fandt dog et nyt bejdsemiddel og glæder sig til at se resultaterne.

Fire landmænd ejer og driver Kjargaarden i Ikast. En af disse er landmand Jørn Willumsen, der har ansvaret for markdriften, herunder kartoffelavl. Hovedvægten af kartoffelproduktionen er kartofler til kartoffelmel, og de producerer selv læggekartofler.

”Området vi ligger i har jo altid været kartoffelland, så det ligger meget naturligt, at man interesserer sig for kartofler heromkring” fortæller Jørn, der har haft stor succes med kartoffelavlen.

Så da det bejdsemiddel, som Jørn og mange andre landmænd tidligere havde brugt, udgik, måtte han kigge sig om efter et tilsvarende produkt. Her hørte han om Maxim, der udover at være det billigste produkt på markedet også har en række fordele, såsom bekæmpelse af black dot, sølvskurv, rodfiltsvamp og andre gængse sygdomme.

Spændt på resultaterne

Det er i år første gang, at Jørn skal bruge produktet, og han er spændt på, hvordan produktet virker mod de gængse sygdomme.

Han kan se, at produktet burde bekæmpe black dot og rodfiltssvampe bedre end det tidligere produkt.

”Vi forventer selvfølgelig rigtig meget af det, når vi har satset på det og så må vi se over sommeren, hvordan tingene udvikler sig” fortæller Jørn.

Ekstra fordele ved nyt bejdsemiddel

”En af udfordringerne er rodfiltsvamp, som vi bejdser for og den store udfordring er som altid kartoffelskimmel” forklarer Jørn.

”Vi er kommet frem til valget af Maxim i år og vi har valgt det, fordi den har god effekt på rodfiltsvampe og så har den en sidegevinst på phoma, og så håber vi også at den har en sidegevinst på black dot”.

Jørn har desuden været glad for Maxims brugervenlighed:

”Maxim er nemt at bruge og lugter ikke, og det er dejligt at arbejde med så længe, du holder dyserne rene, så kører det upåklageligt”.

Faktaboks

Maxim 100 FS bruges i en vandholdig opløsning som sprøjtes på knoldene.

 

Bejdsning på rullebord:

Brug 1,0 liter vand pr ton (0,25 l/t Maxim 100 FS + 750 ml vand).

Bejdsning på læggeren:

Brug 30-80 liter vand pr. ton (0,625 l/ha Maxim100 FS + 30-80 liter vand). Sprøjtevæsken

skal bruges umiddelbart efter blanding og holdes i konstant omrøring.

Emneord sponsoreret, Syngenta, Maxim, kartofler, bejdsning, rodfiltsvamp, black dot, phoma

Sponsoreret af Syngenta

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.