Video: Claas Lexion sluger rødsvingel på østkysten

Landmand Tom Thygesen fra Hadsund har altid været vild med at fotograferere, så da han for seks måneder siden fyldte 60 år, besluttede han sig for at forære sig selv en drone i fødselsdagsgave.

"Jeg kunne ikke rigtig komme i tanke om noget jeg manglede, men jeg havde et stykke tid overvejet at anskaffe mig en drone, så det endte med at blive fødselsdagsgaven til mig selv", fortæller Tom Thygesen.

Landmand fra luften

Anskaffelsen viste sig at være mere nyttig, end han havde turde håbe på.

"Det er jo fantastisk med sådan en drone. Man kan følge årets gang fra luften. Jeg bruger den både i fritiden og i mit job som landmand. Man kan se nogle helt andre ting fra luften. Jeg kan f.eks. sende den ud over marken og på den måde få en ide, om hvordan afgrøderne står", siger Tom Thygesen og fortæller, at han netop har filmet for en vinavler, der skal bruge videoen til reklame. 

Forleden var det naboerne Martin og Calle, som dronens kameralinse fangede, imens de var i færd med at høste rødsvingel. 

Martin og Calle Lybæk er brødre og driver sammen gården Poulsenseje ved Mariagerfjord. Her har de 150 hektar med rødsvingel, rug og hvede og så producerer de også juletræer. 

"Jeg syntes, det kunne være sjovt at få nogle billeder af høsten fra en anden vinkel", siger Tom Thygesen der dog ikke selv deltog i høstarbejdet.

"Jeg har da ikke tid til at køre mejetærsker, jeg skal jo styre dronen", griner han.

 Der blev i alt høstet 19 hektar rødsvingel den dag, så kom regnen, og de to brødre venter nu på bedre vejr, inden høsten kan fortsætte.

"Det er noget rigtig skidt med det regn, for nu er det begyndt at drysse. Men Martin og Calle tager det med oprejst pande, der skal mere til at gøre dem nervøse", siger Tom Thygesen og fortæller at det foreløbige udbytte af de 19 hektar ligger på to ton pr. hektar. 

Mere om dette tema

Her kan du se indsendte billeder og læse artikler i forbindelse med LandbrugsAvisen og Gjensidiges årlige konkurrence "Skyd høsten". 

Læs mere om konkurrencen eller deltag med dine egne billeder her

God mavefornemmelse

Tom Thygesen er endnu ikke gået i gang med høsten af egne afgrøder, men han har en god mavefornemmelse.

"Det står godt i år. Jeg har 40 hektar med rug, byg og hvede som skal høstes. Jeg regner med, vi tager rugen her omkring den 10. august, med mindre det regner, så bliver det den 20. Jeg kan lige så godt lade solen gøre arbejdet, i stedet for at bruge en masse penge på at tørre det", lyder det fra Tom Thygesen.

Med videoen deltager Tom Thygesen i konkurrencen 'Skyd Høsten bedste Video'. Ligger du selv inde med en god video fra årets høst kan du indsende den her

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Sådan gør du

Skyd høsten først:

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i hver af de følgende 13 afgrøder:

Allerede høstet: Engrapgræs, rødsvingel, vinterbyg, alm. rajgræs, raps, vinterhvede, hvidkløver, vårbyg, rug, spinat til frø, triticale og havre.

Mangler høst: Hestebønner.

Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad WiFi 32GB til værdi 2.280 kr. samt 5 x 1 valgfrit årsabonnoment på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.114 kr.

Skyd bedste video:

Skyd bedste høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 2.590 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her:

www.landbrugsavisen.dk/skyd-2019

Emneord Skyd Høsten 2019

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.