Video: Drone finder og sprøjter mod skadedyr
Den japansk udviklede drone overflyver marken primært om natten, og registrerer ved hjælp af infrarødt måleudstyr markens hotspots.

DL Sydhavsøerne er som de første i Europa i gang med at teste en drone til sprøjtning af afgrøderne, - og vil du se, hvordan en sprøjtedrone fungerer i princippet, så se videoen her. 

Dronen i videoen, der har fået navnet Agri Drone, er udviklet af det japanske firma it-virksomhed OPTiM i samarbejde med det japanske Saga University.

Agri Drone bruges på rismarker til bekæmpelse af meget tabasvoldende skadedyr, fortæller OPTiM på deres hjemmeside.

Tester sprøjtedrone som de første i EuropaMark Fredag 16. december 2016 · 00:00

Dronen overflyver marken primært om natten og registrerer ved hjælp af infrarødt måleudstyr markens hotspots. Dernæst bruger den infrarøde og varmefølsomme kameraer til bestemme de steder, hvor skadedyrene samler sig, og udsprøjter så en præcis dosis af planteværnsmiddel.

Og dermed kan farmeren både få bekæmpet skadedyrene og bruge væsentlig mindre kemi end ved en normal sprøjtning til gavn for jord og miljø.

En stor fordel ved Agri Drone er, at den kan patruljere marken pr. automatik og altså uden manuel styring. Den kan angiveligt finde og bekæmpe ca 50 forskellige slags skadedyr, herunder møl og myg.

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.