Video: Effektiv ballesamling med selvkørende ballesamlere
De såkaldte Stinger Stacker-ballesamlere samler og stabler effektivt hø og halmballer.

Disse selvkørende ballesamlere kan medtage 12 medibigballer på 90 gange 120 centimeter. Ballerne samles op af en arm foran førehuset. Armen vipper herefter ballen henover førehuset og lægger ballen af på ladet. Ballerne samles herefter i bunden af ladet, når ladet er fyldt, kører ballesamleren  til enden af marken, hvor ballerne sættes i stak.

Ballerne sættes af ved at tippe ladet og derefter køre en smule frem. For at undgå stakke i 12 ballers højde, tipper kun halvdelen af ladet med de bagerste seks baller. Herefter sænkes ladet til udgangsposition, og de resterende seks baller på den øverste del af ladet skuppes ned på den nedereste del af ladet, som endnu en gang tippes.

Video: 11 mejetærskere høster på samme markMark 11. juli · 08:15

Ballesamlerne bygges af firmaet Stinger Inc., der har hjemme i Kansas. I videoen anvendest tre Stinger Stacker 6500s.

 

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.