Video: Græshøst i storslået landskab på den anden side af kloden
Oplev græshøsten på den anden side af kloden, hvor ballepresserne kører i op til 10 måneder om året.

I denne video kan du opleve græshøsten i New Zealand. Landet, der tidligere havde mange får og meget kødkvæg, har oplevet en markant vækst i mælkeproduktionen. I dag er mælkprodutkionen med salg af mælkepulver til det asiatiske marked en af landets hovedindtægter.

Mælkeproducenterne er meget specialiserede og har kun meget begrænset planteavl. De fleste har sæsonkælvning, hvor køerne kælver i foråret og afgoldes sidst på efteråret. Mælkeydelsen er herved størst, når væksten i græsset er størst om foråret og aftager ligesom græssets vækst ud på efteråret.

Handel med grovfoder er meget udbredt i New Zealand, og mange planteavlere producerer foruden korn og specialafgrøder også grovfoder.

I denne video høstes der græs ved en planteavler. Græsset køres derefter direkte til aftageren, hvor det ensileres. I dette tilfælde wrappes ballerne i en lang pølse. Ved at wrappe ballerne på denne måde spares der plastik.

Er græsset til ensilering i stak køres der fra med lastbiler, som kører direkte til aftageren, hvor græsset ensileres på traditionel vis.

Klimaet i New Zealand er lidt ligesom i Danmark, men lidt varmere både sommer og vinter. Græssets vækstsæson er derfor længere end herhjemme. Den lange væsksæson betyder, at der er arbejde til en ballepresser i op til 10 måneder om året, afhængig af hvor på øerne man befinder sig.

New Zealand ligger på den anden side af kloden, derfor har de sommer når vi har vinter. De forskudte årstider udnyttes af mange maskinfører og landbrugsmedhjælpere fra den nordlige halvkugle, der rejser til New Zealand for at arbejde på maskinstationer og landbrug, når det er vinter i hjemlandet.

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.