Video: Her kan du komme ind bag tørken
Landbrugsmessen Borgeby Fältdagar i Skåne har lavet et tørke-laboritorium, hvor du kan lære mere om tørke i markerne. Tirsdag er der ny markvandring i Sverige.

Mange føler nok, at de lærte lidt for meget om tørke sidste år.

Men årets Borgeby messe går et spadestyk dybere og har fokus på vanding, håndtering af vand og tørke i markerne, når årets store udendørsmesse afholdes på markerne i Borgeby lidt nord for Malmø i slutningen af juni.

Et af tiltagene er et tørke-laboritorium, hvor man kan lære mere om tørkens konsekvenser og se forskellige eksperimenter under et specielt tørke-tag.

”Det er et tag, som vi har lånt af Lunds Universitet, som bruges til at simulere tørke. Det udelukker 65 pct. af regnvandet. Det er meget specielt, fordi de forandrer ikke så meget på mikroklimaet”, fortæller projektleder fra Borgeby Fältdagar Anna Larsen, der siger, at taget  og ikke mindst det, som sker under taget, vil udgøre et godt udgangspunkt for en faglig snak mellem landmænd og fageksperter under messen.

Viser markerne frem

I lighed med store dele af Danmark har foråret også været relativt tørt i dele af Skåne. I Borgeby er op mod 600 parceller med en masse forskellige demonstrationers-afgrøder godt undervejs, så messens besøgende kan se nærmere på udviklingen for eks. særlige sorter – og under særlige forhold.

Bredal spreder nyt på både Roskilde og BorgebyMaskiner Mandag 27. maj 2019 · 12:05

40 pct. af markerne blev tilsået sidste efterår, mens 60 pct. er sået her i foråret. I alt fylder afgrøderne 4,5 hektar og passes af en fuldtidsansat hele året, mens der er ekstra hjælp af en ekstra medarbejder i sommerhalvåret.

8. maj var der første gang drop-in markvandring i parcellerne, hvor en lang række lokale landmænd mødte op for at se udviklingen på markerne.

Tirsdag 28. maj er der igen åbent i markerne, hvor de samme – eller nye gæster – er velkomne til gratis at møde op og høre om den aktuelle udvikling i marken.

 

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.