Video: Hvad vil det sige at etablere og vedligeholde et minivådområde

Carsten Søborg valgte i 2012 at etablere et minivådområde i et ubrugt hjørne af en mark. Siden har han ikke haft vedligehold på marken, og du kan se mere i videoen nederst i artiklen.

Netop nu tales der meget om minivådområder, som kan rense drænvandet for kvælstof og fosfor, inden det fortsætter ud i vandmiljøet.

Men hvad vil det i praksis sige for landmanden at have et minivådområde? Hvad giver det af udfordringer under etableringen og i årene fremover?

Carsten Søborg fra Birkelse i Nordjylland byggede et minivådområde i 2012. Han valgte at placere det i et hjørne af marken, hvor det ikke generede markdriften.

I de fem år har han ikke haft noget vedligehold af anlægget. Minivådområdet passer sig selv og ser i dag ud som små søer, hvor kanterne er vokset til med tagrør og andre vådbundsplanter.

Se video med Carsten Søborg her:

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.