Video: Hvedekampen – brødhveden får sidste gødning op til 270 kg N
Seniorkonsulent Anders Green Hansen fra DLG er deltager i magasinet Marks konkurrence om at blive Innovationsmester i Hvededyrkning 2017. Han afslører i videoen en strategi, hvor han til sin Creator-brødhvede tilfører i alt 270 kg kvælstof pr. hektar.

Anders Green Hansen står overfor at tilføre de sidste 60 kg kvælstof pr. hektar til sin Creator-hvede.

I videoen fortæller han, hvordan han i weekenden har sprøjtet mod svampesygdomme i sine hvedeparceller på Sejet, hvor han dyster mod fem eksperter, som DLG har udfordret til en kamp om at blive Innovationsmester i Hvededyrkning 2017.

Creator-brødhveden må ikke vækstreguleres. Derfor er de i alt 270 kg kvælstof pr. hektar tildelt ad fire gange.

Frem til høst skal de seks deltagere i konkurrencen pleje hveden efter alle kunstens regler og dyste om at opnå det bedste resultat på bundlinjen. Vinderen er den, der får det bedste nettomerudbytte pr. hektar.

LÆS MERE I MAGASINET MARK

Magasinet Mark følger de seks konkurrencedeltageres dispositioner helt frem til høst, hvor vinderen af konkurrencen kåres. På DLG Innovation 21. og 22. juni kan du se parcellerne og diskutere dyrkningsstrategi med de seks deltagere i konkurrencen.

DLG Innovation slår dørene op 21. og 22. juni - mød eksperterne fra HvedekampenMark 13. juni · 16:16

Deltagerne er:
• Troels Toft, Seges
• Finn Olsen, Sønderjysk Landboforening
• Jacob Møller, LandboNord
• Lars Skovgaard Larsen, Vkst
• Anders Green, DLG
• Carsten Fabricius, LMO.

Ud over de månedlige artikler fra konkurrencen i magasinet Mark kan du følge de seks deltagere, som på skift hver uge vil lægge en video ud på www.markplus.dk.

Her fortæller de om aktuelle faglige emner i hvedemarker i de områder, de arbejder i som planteavlskonsulenter.

Alt sammen for at højne fagligheden og sætte fokus på hvededyrkningen i Danmark.
 
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.