Video: Hvedekampen - gødskning står for døren i Nordjylland
Mød første deltager i magasinet Marks nye konkurrence om at blive innovationsmester i hvededyrkning 2017 - og hør hans råd om tidlig gødskning af vinterhvede i Nordjylland.

Jacob Møller er planteavlskonsulent hos LandboNord og en af seks eksperter, som DLG har udfordret til en dyst om at blive innovationsmester i hvededyrkning 2017.

Frem til høst skal de seks deltagere i konkurrencen pleje hveden efter alle kunstens regler og dyste om at opnå det bedste resultat på bundlinjen. Vinderen er den, der får det bedste nettomerudbytte pr. hektar.

Jacob Møller fortæller her i videoen om sin strategi i sin konkurrence-hvedeparcel, der ligger sammen med de øvrige på Sejet Planteforædling. Her var deltagerne samlet midt i februar for at beslutte, hvordan hveden skal sendes fra start i foråret.

Du kan også høre Jacob Møllers råd om, hvordan de hjemlige hvedemarker i Nordjylland skal gødskes her i det tidlige forår.

Følg med I MARK
Magasinet MARK følger de seks konkurrencedeltageres dispositioner helt frem til høst, hvor vinderen af konkurrencen kåres. På DLG Innovation 21. og 22. juni kan du se parcellerne og diskutere dyrkningsstrategi med de seks deltagere i konkurrencen.

Små marginaler afgjorde Hvedekamp 2016Mark Fredag 11. november 2016 · 00:00

Deltagerne er: Troels Toft, Patriotisk Selskab, Finn Olsen, Sønderjysk Landboforening, Jacob Møller, LandboNord, Lars Skovgaard Larsen, Gefion, Anders Green, DLG samt Carsten Fabricius, LMO.

Ud over de månedlige artikler fra konkurrencen i MARK kan du følge de seks deltagere, som på skift hver uge vil lægge en video ud på www.markplus.dk.

Her fortæller de om aktuelle faglige emner i hvedemarker i de områder, de arbejder som planteavlskonsulenter. Alt sammen for at højne fagligheden og sætte fokus på hvededyrkningen i Danmark.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.