Video: Hvedekampen - jævn vækst skal forebygge lejesæd

Mød planteavlskonsulent Carsten Fabricius i magasinet Marks nye konkurrence om at blive Innovationsmester i Hvededyrkning 2017 - og hør hans råd om, hvordan gødskning af vinterhvede kan være med til at forebygge lejesæd.

Carsten Fabricius er planteavlskonsulent hos LMO og en af seks eksperter, som DLG har udfordret til en dyst om at blive Innovationsmester i Hvededyrkning 2017.

Frem til høst skal de seks deltagere i konkurrencen pleje hveden efter alle kunstens regler og dyste om at opnå det bedste resultat på bundlinjen. Vinderen er den, der får det bedste nettomerudbytte pr. hektar.

Carsten Fabricius’s er på hjemmebane i Sejet-området, og dyrker sine konkurrence-parceller på Sejet efter samme strategi, som han anbefaler sine kunder i det østjyske.

I videoen kan du høre Carsten Fabricius fortælle om sin strategi i konkurrence-hvedeparcellerne på Sejet Planteforædling. Her var deltagerne samlet midt i februar og igen 20. marts for at beslutte, hvordan hveden skal sendes fra start i foråret.

Magasinet Mark følger de seks konkurrencedeltageres dispositioner helt frem til høst, hvor vinderen af konkurrencen kåres. På DLG Innovation 21. og 22. juni kan du se parcellerne og diskutere dyrkningsstrategi med de seks deltagere i konkurrencen.

Deltagerne er: Troels Toft, Patriotisk Selskab, Finn Olsen, Sønderjysk Landboforening, Jacob Møller, LandboNord, Lars Skovgaard Larsen, Gefion, Anders Green, DLG samt Carsten Fabricius, LMO.

Ud over de månedlige artikler fra konkurrencen i MARK kan du følge de seks deltagere, som på skift hver uge vil lægge en video ud på www.markplus.dk

Her fortæller de om aktuelle faglige emner i hvedemarker i de områder, de arbejder som planteavlskonsulenter. Alt sammen for at højne fagligheden og sætte fokus på hvededyrkningen i Danmark.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.