Video: Indien kan også - første førerløse traktor i sving i marken

Ny indiskproduceret førerløs traktor kan få stor indflydelse på effektiviseringen af Indiens landbrugssektor.

Idien har mange munde at mætte, og nu har er en landets egne virksomheder på trapperne med et potentielt stort fremskridt: Den førerløse traktor.

Det indiske selskab Mahindra & Mahihndra har således præsenteret en ny førerløs traktormodel, som vil blive lanceret i begyndelsen af 2018, skriver det svenske medie ja.se.

Den førerløse traktor er fjernstyret, og via såkaldt geofencing-programmering er traktoren designet til kun at køre på landbrugsjord. 

Det er planen, at fjernstyringsteknologien skal anvendes på flere Mahindras traktormodeller, som har mellem 20 og 100 hestekræfter uner motorhjelmen.

Ifølghe Mahindra & Mahindra vil den førerløse traktor være med til at ændre landbruget i Indien. Med en stabilt voksende befolkning er nemlig der brug for nye initiativer for at øge produktiviteten af Indiens fødevareproduktionen.

Rajesh Jejurikar, direktør for langbrugsprodukter på Mahindra & Mahindra, siger i en pressemeddelelse:

”Behovet for mekanisering af landbruget er højere end nogensinde før, både på grund af mangel på arbejdskraft i landbruget men også på grund af behovet for at øge produktivivteten og udbyttet pr. hektar”.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.