Video: Kartoflerne er lagt, de skal op til St. Bededag

Hvis man vil have god fat i markedet for nye kartofler skal man være blandt de absolut første, mener Fremtidens Landmand i kategorien afsætning. 

18. februar. Sådan hedder rekorden for at begynde kartoffellægningen hos Mejnerts, og det var i år dagen efter stormen Otto.

Kasper Mejnertsen, der sammen med sin bror Peter Mejnertsen er kåret som Fremtidens Landmand i kategorien afsætning, glæder sig over, at de forspirede kartofler kom så tidligt i jorden. En kunstig, intelligent kartoffel ligger også i kammen og afslører temperaturen, der viste syv grader i sidste uge, og det er fine forhold på nuværende tidspunkt, mener han. 

Kartoflerne var forspiret med lys og varme og spirerne var korte, stærke og grønne, da knoldene kom i jorden, lige klar til at vokse videre. De ligger i en lun mark i Viskinge på Vestsjælland og er dækket af fiberdug mod frosten og med plast for at skabe varme i kammen. 

Det gælder om at være blandt de allerførste, der høster, for kommer man efter de andre er hyldepladsen i butikkerne allerede taget. 

- Man skal aldrig sige, hvornår man regner med at høste, men vi er alligevel kommet til at sige, at vi regner med at der er nye kartofler til den meget omtalte St. Bededag, siger Kasper Mejnertsen. 

Se videoen her
 

Faktaboks

  • Med det årlige initiativ FremtidensLandmand ønsker vi at inspirere ved hylde nogle af de mange landmænd rundt om i landet, som tænker i nye, stærke forretningsmodeller og som arbejder målrettet med bæredygtighed, teknologi og/eller afsætning.
  • Vi følger de tre vindere af FremtidensLandmand løbende et år efter kåringen.
  • FremtidensLandmand er sponsoreret af Bridgestone, Jyske Bank, SAGRO, Yara og Agromek.

Emneord Fremtidens Landmand 2023, video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.