Video: Kornet er i laderne, og høet står i hæs

Skyd Høsten er nu ovre, og vi kårer den sidste ugevinder.

Hvilken høst, vi har haft i 2022! Gode udbytter i det meste og tørt høstet for de fleste. Priser over sidste år og et væld af indsendelser fra- og snakke med glade landmænd.

Kornhøsten er så godt som ovre, og det er Skyd Høsten også. Det betyder, at vi har fundet årets sidste ugevinder. En ugevinder, der på passende vis har indsendt billeder fra en høstdag, der udviklede sig til en veritabel høstfest.

Vinderen er nemlig Lars Peter Bust, som havde fortalt til et par venner, at de på Sølyst havde sidste høstdag på en mark, der næsten ligger midt i Ørum.

- Jeg tror, det havde rygtet sig. For så kom der noget familie, der havde børn. Og så havde naboerne også kunnet se at vi høstede, og at der var andre.

Vi høstede jo nærmest midt i byen, siger Lars Peter Bust, der endte med at have op mod ti børn med på tur i mejetærskeren.

Et godt forhold

De børn og forældre, der deltog i den spontane høstfest, har formentligt fået et bedre forhold til landbruget. Det har Jacob Johnsens børn også, for han gør meget ud af, at hans børn møder den lokale landmand Niels Ladegård, og ser, hvor fødevarerne kommer fra.

- De skal opdrages til at have respekt for landbruget, siger Jacob Johnsen, som havde sin otteårige datter, Signe, med ude at høste karse hos Niels Ladegård.

Fuglen skal også være mæt

Fra Borreby Gods har der været ikke én, men to indsendelser. Først meldte Martin Andersen, som er ansat på godset, om en god høst over 1.250 hektar. Siden indsendte Vibe Castenschiold et billede af sultne fasaner, der spiser om kap med mejetærskeren.

Glæden over at opleve fuglene så nært blev desuden suppleret af en glæde over landbruget

- Høsten er fascinerende. Det er den store kulmination på året. Og jeg synes, det er enestående magisk, siger Vibe Castenschiold om landbrugets eksamensperiode.

Enestående år

Noget andet enestående ved årets høst har været priserne, og dem er Michael Goul glad for. Han fik nemlig solgt i foråret, næsten på toppen.

- Så nu håber jeg på et prisfald på kornet, så vi har råd til at fodre grisene, konstaterer Michael Goul, der producerer 22-23.000 slagtegrise, til hvilke han køber færdigfoder.

Sammenfaldet mellem gode udbytter og høje priser har Mark Jacobsen, driftsleder på Gjessinggard Gods, også noteret sig.

- Men er jo spændt på, om man nogensinde får sådan et år igen. Vi har haft en god vækstsæson og gode priser på alle afgrøder, siger Mark Jacobsen.

Og her på bagkant af en god kornhøst, så er det helt fortjent, hvis man skulle gøre som 81-årige Olav Sørensen og hans medhjælp, 71-årige Niels. 


Skyd Høsten er et samarbejde med Maykers.dk. Maykers har samlet over 200.000 produkter fra 200 forskellige forhandlere til landbrug på en samlet platform, så du nemt kan finde alt du skal bruge til dit landbrug. Opret en gratis konto og find alt til høsten allerede i dag.

Emneord video, Skyd Høsten 2022

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.