Sponsoreret af Syngenta
Video: Planteavler tilfreds med udbyttet af hybridvinterbyggen
”Hybridvinterbyggen vandt med 15 hkg over 2-rd konventionel vinterbyg”, siger Knud Jensen, Purhus. Og Martin Knudsen, Otterup, er enig: ”Hybridvinterbyggen gav et superfint udbytte”. Du kan se de to landmænds høstresultater i videoerne nederst i artiklen.

Vi har fulgt landmændenes dyrkning af hybridvinterbyg hen gennem vækstsæsonen og slutter nu af med landmændenes og hybridvinterbyggens eksamen: Høstresultatet. Dette er tredje og sidste besøg hos landmændene.

”Min formodning holdt stik. Hybridvinterbyggen vandt klart i udbytte over 2-rd konventionelle vinterbyg i mit eget anlagte forsøg. Hybridvinterbygsorten Bazooka gav 92 hkg pr. hektar, mens 2-rd vinterbygsort Infinity gav 74,8 hkg pr. hektar”, siger planteproducent Knud Jensen, Asferggård ved Purhus, nord for Randers.

Det viser, at hybridvinterbyggens større rodnet har vist deres værdi her i denne sommers tørke.

De ca. 15 hkg mere pr. hektar er ren fortjeneste, fordi Knud Jensen har beregnet, at omkostningerne ved de to typer er lige store.

Også Martin Knudsen, Otterup, er tilfreds med udbyttet:

”Hybridvinterbyggen gav 74,4 hkg pr, hektar, og det er jeg supertilfreds med. Jeg har været meget spændt, for høsttiden er jo eksamenstid for os landmænd. Hvor godt vi har gjort det gennem sæsonen, og om vores valg har været de rigtige”.

”I år har været ekstrem med den ringe nedbør, så det har gjort det ekstra spændende. Men jeg må sige, at hybridvinterbyggen har bestået eksamen flot”, siger Martin Knudsen.

Se video med Martins og Knuds høstresultat af hybridvinterbyggen 2018 her.

MARTIN KNUDSEN, OTTERUP PÅ FYN, 285 HA

 

KNUD JENSEN, FÅRUP I JYLLAND, 400 HA

 

Hybridvinterbyggen skal sås tidligt

Hyvido hybridvinterbyg er fællesbetegnelsen for alle 6-rd hybrid vinterbygsorter fra Syngenta. 6-rd vinterbygsorter er mere dyrkningssikre end de 2-rd og giver et højere udbytte. Udbyttet er størst ved at så tidligt i september. Ved såning ultimo september viser forsøg at udbyttet kan falde med op til 20%. Ved tidlig såning har planterne tid til at etablere og buske sig i efteråret og dermed klar til en tidlig start om foråret.

Rodnettet er enormt vigtigt. Det har vist sig i de meget tørre forhold her i vækstsæsonen 2018. Rodnettet er op til 30 procent større og 10 cm dybere end konventionel byg. Det betyder, at den er langt bedre til at opsøge vand og næring i et større jordområde, og det har stor betydning i tørre perioder. Kort og godt giver det mindre tørkestress og mere udbytte.

Også i årets landsforsøg ligger Hyvido i top- se resultatene her

Beregn den rigtige udsædsmængde

Syngenta har udviklet et værktøj, så du ved at indtaste dine egne data om så-tidspunkt, lokalitet og jordbundsforhold kan beregne, hvor meget udsæd du skal indkøbe af Hyvido hybrid-vinterbygsorter.
Ud fra den enkelte sorts udviklingsprofil fra såning frem til vinter og med kendskab til lokalitet, såbedsstruktur og fugtighed samt med udgangspunkt i den historiske lufttemperatur, kan værktøjet bestemme den helt rigtige så-mængde på din lokalitet. Der anvendes et gennemsnit af vejrdata for de seneste 10 år, hvilket sikrer et grundigt vejrdatagrundlag.


I beregningen indgår også vægten af de leverede bigbags som bruges ved bestemmelse af TKV. Du kan selv beregne din rigtige udsædsmængde her.

 

Emneord Syngenta, sponsoreret, hybrid-vinterbyg, vinterbygrejsen

Sponsoreret af Syngenta

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.