Video: Sår urter i kløvergræsset - skal give bedre biodiversitet

Frode Lehmann sår urter i sine kløvergræsmarker - hør hvorfor i videoen herunder.

Frode Lehmann er økologisk mælkeproducent, og han har en mission. Han vil skabe større biodiversitet på sine marker, og derfor sår han bælter med urter i sine kløvergræsmarker. 

"Vi skal bevæge os væk fra monokulturer", som han siger i en video lavet af Seges Økologi.

Se video her (tryk på ikonet nederst i højre hjørne for at få vist videoen i fuld skærm):

”En forholdsvis lille indsats, som den Frode beskriver, har stor betydning for blomsterbesøgende insekter i det danske landbrugsland, som generelt er blomsterfattigt”, forklarer Yoko Luise Dupont, Seniorforsker ved Aarhus Universitet.

Yoko anbefaler at lade en kant eller nogle øer stå, og kun tage slæt af dem f.eks. hver anden gang. Bare én stribe kan faktisk gøre en stor forskel, og hvis alle landmænd gør en lille indsats, vil der være markant flere blomster til nytteinsekterne i landbrugslandet.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.