Video: Se billeder fra Skyd Høstens tre første uger og læs om ugevinderen

Den første vinder af konkurrencen ’Skyd høsten bedst’ fangede skybrudstruende vejr, der har præget de første uger af juli.

Konkurrencen Skyd Høsten er nu for alvor kommet i sving.

Billederne og historierne tikker dagligt ind i vores indbakke, og her på Skyd Høsten-holdet er det en kæmpe fornøjelse at gennemlæse indsendelserne.

I løbet af konkurrencens første tre uger er der allerede fundet flere vindere af kategorien Skyd Først  - vinterbyg, rajgræs, spinatfrø, engrapgræs og rødsvingel.

En hel stribe andre afgrøder venter på at blive skudt først (se dem i boksen nederst).

Skyd endelig løs

I kategorien Skyd Bedst modtager vi også allerede fine billeder og videoer, og i den kategori har vi nu fundet den første ugevinder.

Det blev et foto fra bedriften CF-Agro i Christianssæde ved Maribo.

Anders Ege Olsen og hans samarbejdspartner Erik von Rosen kom tidligt i gang med høsten af bakkesvingel, forevigede begivenheden med kameraet og sendte fotoet ind til konkurrencen via dette link.

Anders Ege Olsen vinder for billedet af den store Claas Lexion 780TT i færd med at sluge bakkesvingel under et truende skydække⬇️.

GemmeR lagkagen

Anders Ege Olsen vinder en lagkage, der skal deles med de to traktorførere og hans samarbejdspartner i uge 30, når ferien er slut.

Bakkesvinglen blev høstet og lagt på frølager allerede i begyndelsen af juli. Tidligere i denne uge gik bedriften i gang med høsten af rødsvingel, der i år på grund af det knastørre vejr lå tidligere end for- ventet.

Allerede for et par uger siden lå det i kortene, at en medarbejder endda måtte kaldes en smule tidligere hjem fra ferie.

"Udbyttet af rødsvingel var godt - det endte på mellem 2.200-2.300 kg råvarer", siger en tilfreds Anders Ege Olsen.

Det 850 hektar store landbrug ved Maribo har også raps, byg, hvede og sukkeroer.

Vindere af Skyd Høsten først

Den seneste uge bød på to nye vindere i konkurrence-kategorien Skyd Høsten Først.

Jernhøjgård ved Gørlev høstede onsdag i denne uge 11,5 hektar spinat til frø. Afgrøden er afmodnet ekstremt tidligt på grund af en tredages hedebølge midt i juni, og høsten sker en måned tidligere end normalt.

Kasper Bruun indsendte foto til konkurrencen og blev dermed vinder af Skyd Høsten Først i kategorien spinat til frø ⬇️.

Hos planteavler Egon Nansen ved Tønder blev vinterbyghøsten skudt i gang søndag.

Først for stod 14 hektar af en 6-rækket hybridsort, hvoraf ni hektar blev klippet søndag og de sidste fem hektarrøg mandag.

Kornet leveres til foderbrug til en bedrift ca. 30 km mod nord med produktion af 900 slagtekalve, som er ejet af sønnen Rasmus Nansen, der havde sendt foto ind til konkurrencen og vandt en lagkage som ugens præmie ⬇️.

Her på Skyd Høsten-holdet mærker vi, hvordan høsten for alvor trænger sig på mange steder - og vi er klar endnu flere billeder og historier om høsten anno 2021. Husk, at videoer også er meget velkomne.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Få gode råd til en sikker høst og deltag i vores høstquiz her. Så er du med i lodtrækningen om en DJI Mavic Air 2 Drone til en værdi af 7.990 kroner.

Faktaboks

Skyd høsten 2021 - Sådan gør du

Skyd Høsten Bedst:

  • Præmien er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.
  • Ugevindere får tilsendt en stor Skyd Høsten-lagkage, værdi ca 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om en Sonos Move trådløs højtaler til en værdi af ca. 3.000 kr.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.567,50 kr.

Skyd Høsten Først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et SuperGavekort til GoGift på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.

Skyd Bedste Video:

  • Skyd bedste høstvideo og vind en Apple iPhone 12 Pro 128GB til værdi af ca. 8.900 kr.   
  • Videoen må maks. være 6 minutter lang og må ikke indeholde musik, du ikke har rettigheder til.

Sådan deltager du:

 

Betingelser for at deltage:

I alle konkurrencer er det en betingelse for at vinde, at ejer, forpagter, driftsleder eller maskinfører på det høstede areal er villig til at fortælle mere om høsten.

Alle indsendte billeder, videoer og kommentarer skal være fra 2021.

Udvalgte billeder og videoer bliver vist på landbrugsavisen.dk, og de bedste fotos bliver trykt i LandbrugsAvisen.

Alle præmier udloddes af LandbrugsAvisen i samarbejde med Gjensidige

Alle, også ikke-landmænd, kan deltage i konkurrencen dog ikke medarbejdere ved LandbrugsMedierne og Gjensidige. LandbrugsAvisen forbeholder sig ret til at anvende indsendte billeder og tekst vederlagsfrit i LandbrugsMediernes trykte og elektroniske medier. Fotos og tekster må ikke fremstå stødende, indeholde klare reklamebudskaber eller krænke ophavsrettigheder. De fulde konkurrencebetingelser kan læses på hjemmesiden. 

Emneord Skyd høsten 2021

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.