Video: Se de tre amerikanske 40 fods-maskiner på stribe og alle de andre Skyd Høsten-billeder

Ugens Skyd Høsten-vinder står bag et foto af tre mejetærskere på en gigantmark i Montana. Se det foto og alle de andre billeder indsendt til Skyd Høsten-konkurrencen i videoen øverst.

For en lille uge siden regnede det for første gang i et år i det nordøstlige Montana. Det fortæller Troels Søndergaard, der oprindeligt kommer fra det sydlige Thy og nu i en årrække har arbejdet for T&C Cahill Farms i Montana.

"Vi har været ramt af en ekstrem tørke, og det er tydeligt at se på udbyttet i hveden, som vi netop har høstet. Det ligger mellem 1-6 tønder pr. hektar", siger han.

På trods af de lave udbytter er høsten i fuld gang. 3.000 af de af de 6.000 hektar er indtil videre erobret.

Fra sin udpost i USA har han sendt billeder ind til Skyd Høsten-konkurrencen – bl.a. af de tre mejetærskere, der kører side om side i solnedgangens skær. Alle maskinerne kører med 40 fods skærebord. Der er to Case IH-maskiner – en 7230 og en 8250 – og en Gleaner S77, der er et produkt fra maskingiganten Agco.

Læs hele historien her.

Sønner vender hjem

Størrelsen på maskinerne er trods alt lidt mindre hjemme i Danmark – også hos fritidslandmand Uffe Lund fra Korskrogård ved Esbjerg. Her kører han med sin New Holland Tx30, og forleden havde han gemt høsten af 50 hektar vårbyg til i søndags, så hans to sønner, Mads (24) og Daniel (21), kunne give en hånd med.

Det er ellers ikke, fordi han mangler hjælp. Igennem 25 år har en god ven af gården, Christian Lambertsen, hjulpet til.

"Vi har aldrig bedt hverken vores sønner eller andre om at hjælpe til, men de synes, det er spændende, og de er meget velkomne", siger Uffe Lund og fortæller grinende:

"Herude på landet siger vi, at der er tre højtider om året: Før høst, under høsten og efter høsten".

Læs hele historien fra Korskrogård her.

Vi nærmer os de sidste par uger i Skyd Høsten-konkurrencen, men vi er absolut ikke færdige, så fortsæt endelig med at sende ind.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Få gode råd til en sikker høst og deltag i vores høstquiz her. Så er du med i lodtrækningen om en DJI Mavic Air 2 Drone til en værdi af 7.990 kroner.

Faktaboks

Skyd høsten 2021 - Sådan gør du

Skyd Høsten Bedst:

  • Præmien er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.
  • Ugevindere får tilsendt en stor Skyd Høsten-lagkage, værdi ca 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om en Sonos Move trådløs højtaler til en værdi af ca. 3.000 kr.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.567,50 kr.

Skyd Høsten Først:

  • Alle 13 afgrøder er indsendt og vinderne har modtaget et SuperGavekort til på 800 kr.

Skyd Bedste Video:

  • Skyd bedste høstvideo og vind en Apple iPhone 12 Pro 128GB til værdi af ca. 8.900 kr.   
  • Videoen må maks. være 6 minutter lang og må ikke indeholde musik, du ikke har rettigheder til.

Sådan deltager du:

 

Betingelser for at deltage:

I alle konkurrencer er det en betingelse for at vinde, at ejer, forpagter, driftsleder eller maskinfører på det høstede areal er villig til at fortælle mere om høsten.

Alle indsendte billeder, videoer og kommentarer skal være fra 2021.

Udvalgte billeder og videoer bliver vist på landbrugsavisen.dk, og de bedste fotos bliver trykt i LandbrugsAvisen.

Alle præmier udloddes af LandbrugsAvisen i samarbejde med Gjensidige

Alle, også ikke-landmænd, kan deltage i konkurrencen dog ikke medarbejdere ved LandbrugsMedierne og Gjensidige. LandbrugsAvisen forbeholder sig ret til at anvende indsendte billeder og tekst vederlagsfrit i LandbrugsMediernes trykte og elektroniske medier. Fotos og tekster må ikke fremstå stødende, indeholde klare reklamebudskaber eller krænke ophavsrettigheder. De fulde konkurrencebetingelser kan læses på hjemmesiden.

Emneord Skyd høsten 2021, video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.