Video: Se høsten i smukke Ramsødalen fra luften

I det 300 hektar store område, som Ramsødalen dækker over, er der et rigt fugleliv.

Anders Dernoff Nielsen, som driver Søagergård, var en tur i marken sammen med sin datter Mette Nielsen og svigersønnen Jonas Lyngholm. Heldigvis tog svigersønnen Jonas Lyngholm dronen med i marken, så årets høst kunne dokumenteres til andres fornøjelse.

Der filmes ud over Ramsødalen samt Ramsømagle sø, der ligger tæt ved Roskilde, som også kan ses i baggrunden.  Ramsødalen er en stor ådal, der strækker sig fra Gadstrup i øst og mod Lejre i vest. Her har der været liv siden vikingerne, hvor det formodes, at man har haft mulighed for at sejle ud fra Lejre ind til Gadstrup og ud mod Køge bugt.

I det 300 hektar store område, som Ramsødalen dækker over, er der et rigt fugleliv, som er en stor attraktion for de natur- og fugleglade gæster fra nær og fjern. Derudover er området udpeget som et natura 2000-område og er samtidigt et EU-fuglebeskyttelsesområde.

Anders Dernoff Nielsen har sammen med sin kone Ellen boet på Søagergård i 36 år. Her er man glade for engen, hvorfor det giver mening at filme det hele fra for oven.

”Jeg holder utroligt meget af egnen, og man oplever den på en helt anden måde. Det er lidt ligesom, man ser feriebilleder og postkort fra andre steder. Jeg nyder også at se udover Ramsømagle sø, når jeg kører på markerne,” skriver Anders Dernoff Nielsen til LandbrugsAvisen.dk

Dronen er lidt en gave til manden, der har alt. Anders Dernoff Nielsen købte dronen, som er en DJI Phantom 3 professionel med et ultra HD 4k-kamera til sig selv for de gavepenge han fik på sin 60 års fødselsdag. Det var ikke Anders Dernoff Nielsens første møde med en drone, da han tidligere i julegave havde fået en.

”Den første drone jeg fik af familien i julegave, tabte jeg forbindelsen til. Herefter fløj den ned gennem landsbyen Ramsømagle, hvor vi bor, og jeg har ikke set den siden. Dog er der en af mine venner her i byen, som påstår, at han er blevet ramt af den,” fortæller Anders Dernoff Nielsen.

Anders Dernoff Nielsens erfaring er, at de lidt dyrere droner er gode til at holde positionen i luften og er derfor ikke ligeså følsomme overfor vind. Derudover kan de kaldes tilbage til udgangspunktet, hvilke betyder, at man undgår uheld som ved den første drone.

På Søagergård er man blevet færdig med de 15 hektar vinterbyg. Her lød udbyttet på 6,6 tons pr. hektar, hvilket var noget mindre end sidste års udbytte, som lød på over ni tons pr. hektar.  Derudover er man blevet færdige med de 17 hektar vinterraps. Her var udbyttet på 3,67 ton pr. hektar.

Mejetærskeren er en John Deere 2066 med 20 fods skærebord fra årgang 1994. Den får et serviceeftersyn hvert år og har heldigvis ikke haft nedbrud i år. Begge traktorer er af mærket af John Deere, hvor man har modellerne 6620 og R6140.

Anders Dernoff Nielsen har indsendt fotoet til Skyd Høsten Video og deltager dermed i  konkurrencen, hvor man kan vinde en iPhone.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og prøv rekordquizzen her: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

SÅDAN GØR DU

”Skyd høsten først” og Skyd høsten bedst”:
Gå ind på www.landbrugsavisen.dk/skyd
Udfyld felterne med information og kontaktoplysninger
Upload dit billede (du kan uploade op til tre billeder

Mere om dette tema

Her kan du se indsendte billeder og læse artikler i forbindelse med LandbrugsAvisen og Gjendsidiges årlige konkurrence "Skyd høsten".

Læs mere om og deltag i konkurrencen her

”SKYD BEDSTE HØSTVIDEO”

1. Læg din video op på youtube eller vimeo og send web-adressen til konkurrence@landbrugsavisen.dk, eller
2. Brug eventuelt tjenesten www.wetransfer.com, der er gratis, læg videoen op og send den til konkurrence@landbrugsavisen.dk

BETINGELSER FOR AT DELTAGE

I alle tre konkurrencer er det en betingelse for at vinde, at ejer, forpagter, driftsleder eller maskinfører på det høstede areal er villig til at fortælle mere om høsten.

Alle indsendte billeder, videoer og kommentarer skal være fra i år.

Alle indsendte billeder, videoer og kommentarer bliver vist på landbrugsavisen.dk, og et udvalg af de bedste fotos bliver trykt i LandbrugsAvisen.

Alle præmier i de to konkurrencer udloddes af LandbrugsAvisen i samarbejde med Gjensidige.
Alle, også ikke-landmænd, kan deltage i de to konkkurrencer, dog ikke medarbejdere ved LandbrugsMedierne og Gjensidige.

Faktaboks

Skyd høsten først

Hvis du vil deltage i »Skyd høsten først«, skal du være den første til at indsende billedet af den høstede afgrøde.

Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i hver af de følgende 11 afgrøder: Vinterbyg, engrapgræs, alm. rajgræs, rødsvingel, hvidkløver, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug og havre.

  • Allerede høstet:  Alm. rajgræs, engrapgræs, vinterbyg, vinterraps, hvidkløver, vinterhvede, vårbyg, triticale, rug, havre og rødsvingel.
  • Mangler høst: Alt er taget.

Præmierne er til de personer, der først sender billeder og tekst ind for én af de 11 afgrøder. Det forudsættes, at der er tale om høst til modenhed og på markniveau. En prøverunde med mejetærskeren tæller ikke.

Vinderen for hver afgrøde modtager 1. stk. gavekort til Restaurant Flammen. Værdi 1.000 kr.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind og vær med i konkurrencen »Skyd høsten bedst«.

I konkurrencen ”Skyd høsten bedst” kåres hver uge det bedste billede. Konkurrencen begynder i uge 28 og løber frem til 4. september.

Ugens vinder får tilsendt en stor skyd-høsten-lagkage til dig og dit markhold og deltager i konkurrencen om at blive den samlede vinder.

De otte ugevindere konkurrerer om at blive vindere af den samlede konkurrence ”Skyd høsten bedst”, og her er præmierne:

1. præmie: En høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle indsendere af fotos trækkes lod om en iPad mini til værdi 2.300 kr.

Skyd bedste høstvideo

Skyd en video af et motiv eller en situation i høsten. Konkurrencen ”Skyd bedste høstvideo” løber fra uge 28 til og med 4. september.

Vinderen af konkurrencen modtager en iPhone 6, værdi 4.599 kr.

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.