Video: Vildt tidlig høst af hvidkløver - flot normaludbytte og ekstrem vandprocent
Dønnermosegaard ved Ringsted høstede første hvidkløver i går søndag - en hel måned før det normale høsttidspunkt.

På Dønnermosegaard ved Ringsted blev der søndag taget hul på årets høst af hvidkløver, og det er omtrent en hel måned før det normale høsttidspunkt for afgrøden.

På bedriften høstes engrapgræs og strandsvingel normalt før hvidkløver, men i år er tingene vendt på hovedet for frøafgrøderne for de to mejetærskerpiloter på skift, ejer Henrik Buck Rasmussen og medhjælper Mikkel Tolstrup.

"Pludselig var der ikke mere vand i jorden på grund af tørken, og kløveren var i blomst, så hvidkløveren er selvfølgelig tvangsmodnet. Og når afgrøden er høstklar, er det jo bare om at komme i gang," fortæller Henrik Buck Rasmussen. 

Skårlagt onsdag og torsdag

Hvidkløveren af sorten Rivendel blev skårlagt onsdag og torsdag med bedriftens to BCS-fingerklippere.

Her mandag eftermiddag er der høstet 15 af 27 hektar med hvidkløver på JB 6 jord med bedriftens New Holland CR 9090 med pick-up skærebord.  

Udbyttet vurderer Henrik Buck Rasmussen til at være som i et normalår.  

Gods færdig med frøhøsten på 150 hektar - ringeste strandsvingel nogensinde Mark Fredag 29. juni 2018 · 14:34

"Vi har fået næsten alle hoveder samlet op, selv om afgrøden er lidt tynd, og jeg regner med et udbytte på den rigtige side af 500 kg renvare pr. hektar. Det er postivt i forhold til det forventede efter tørken," siger han, og fortsættter:

"Det har været en nem afgrøde at have med at gøre. Det har været nemt at holde skadedyrene nede, og bestøvningen har været tip-top. Og så er det optimale høstforhold lige nu for hvidkløver, der jo godt kan være noget følsom for regnvejr".

Mere om dette tema

Her kan du se indsendte billeder og læse artikler i forbindelse med LandbrugsAvisen og Gjensidiges årlige konkurrence "Skyd høsten". 

Læs mere om konkurrencen eller deltag med dine egne billeder her

Vandindholdet i den høstede vare er ikke målt, men det er ekstremt lavt, nok helt nede på otte procent, vurderer ejeren af Dønnermosegaaard. Frøene leveres til DLF.

Dønnermosegaard har et markbrug på 600 hektar, og til høst i år udgøres markplanen af hvede, byg, spinat til frø, hvidkløver, strandsvingel, engrapgræs, vinterraps, og sukkerroer.

Mikkel Tolstrup er første indsender af høstfotos/video for hvidkløver i konkurrencen "Skyd Høsten Først", og vinder dermed et gavekort til Restaurant Flammen til en værdi på 800 kr. Videoen deltager også i konkurrencen Skyd bedste Høstvideo.

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.