Vinterhvedehøst: "Det gav bedre, end vi turde håbe på"
I den sandede jord på Sanderumgård Gods blev udbyttet i vinterhveden bedre, end de havde turde håbe på.

Lige før weekenden blev Sanderumgård Gods færdige med at høste deres 150 hektar vinterhvede. Den 20-årige landbrugselev Jacob Nielsen var med i høsten, og dokumenterede med fine høstbilleder.

"Lige på den mark, hvor jeg har taget billeder, gav det et bedre udbytte, end vi turde håbe på, men ikke et præmieudbytte. Det er en meget sandet jord, som vi har vandet over to omgange, og det har givet en hel masse", siger Jacob Nielsen.På Sanderumgård Gods dyrker de også kartofler, hvilket har givet dem muligheden for at vande vinterhvedemarkerne. Udbyttet blev høstet med en New Holland 9090 med et 41 fods skærebord og kornvogn på siden, som Jacob Nielsen kørte.

Jacob skal tilbage på skolebænken

Udbyttet lå på syv ton per hektar med en vandprocent på 16. Sanderumgård Gods driver i alt 820 hektar, hvor det næste på høstplanen er raps.

"Lige nu kan vi holde mejetærskeren med én kornvogn, så det står to af de andre for, mens jeg ligeså godt kan køre og pudse noget græs af, og vi har også nogle bakkearealer, der skal slås", siger Jacob Nielsen.

Jacob Nielsen skal tilbage i skole den 24. august, hvor han er halvvejs igennem en EUX. Han har altid vidst, at han skulle være landmand, for han er selv vokset op på Lykkeslund, som hans far driver.

Lykkeslund driver 2000 hektar planteavl og en svinebedrift med 1200 søer.
 

Med de indsendte billeder deltager Jacob Nielsen i 'Skyd Høsten bedst'.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din viden om høstsikkerhed i høstquizzen og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air 2 drone til en værdi af 7.990 kr. Prøv høstquizzen her: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten bedst:

  • Præmien er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.
  • Ugevindere får tilsendt en stor Skyd høsten-lagkage, værdi 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om en Beolit 17 ultimativ bluetooth-powerhøjtaler til værdi af ca. 4.000 kr.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller Traktortech, værdi op til 1.492,50 kr.

Skyd høsten først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et SuperGavekort til GoGift, Danmarks største gaveportal på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.

Skyd bedste video:

  • Skyd bedste høstvideo og vind en Apple IPhone 11 Pro 64GB til værdi af ca. 8.499 kr.
  • Videoen må maks. være 6 minutter lang og må ikke indeholde musik, du ikke har rettigheder til.

Sådan deltager du:

Emneord Skyd Høsten 2020

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.