VKO vil afvikle undergødskning over tre år

V, K og DF er klar til at lade landmændene bruge mere gødning allerede fra 2015, skriver Jyllands-Posten tirsdag.

De borgerlige partier Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti er klar til et opgør med de seneste 25 års miljøregulering af dansk landbrug. Det skriver Jyllands-Posten tirsdag.

Det skal ifølge avisen ske ved, at den gældende undergødskning afvikles over tre år med start allerede i 2015.

»De nuværende regler indebærer, at landmændene skal anvende omkring 18 pct. mindre gødning, end kornet har brug for. Vi vil afvikle denne undergødskning med 6 pct. point hvert år i 2015, 2016 og 2017. Dvs., at landmændene i 2017 som udgangspunkt må anvende den mængde gødning, der er optimal for planterne,« siger Henrik Høegh, miljøordfører for Venstre til Jyllands-Posten.

Målinger sideløbende

Henrik Høegh understreger, at den gradvise lempelse skal ledsages af omfattende målinger af kvælstofudledningen.

Og dér, hvor der kan konstateres en høj udledning af kvælstof, skal der sættes ind med målrettede tiltag, som kan løse problemet.

Marker er udpinte

I Landbrug & Fødevarer hilser adm. direktør Karen Hækkerup det borgerlige landbrugsudspil velkommen.

»Årets høst viser med al ønskelig tydelighed, at markerne er udpinte efter mange års undergødskning. Hvis forslaget fra V, K og DF gennemføres, vil det allerede i 2015 påvirke bundlinjen ude på landbrugsbedrifterne positivt. Det vil samtidig være med til at sikre beskæftigelsen i hele sektoren inklusive fødevareindustrien,« siger Karen Hækkerup, adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, til Jyllands-Posten.

Emneord landbrugspakke, gødskning, kvælstof, randzoner, økologi, miljø, l&f

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.