Wasde- rapport: Laveste majslagre i tre sæsoner

Wasde-rapporten for marts er udgivet.

WASDE-rapporten for marts måneds var overordnet set en rolig affære, der i hovedtræk bekræfter den gode forsyningsbalance blandt de tunge afgrøder.

Det skriver Jyske Markets.

"Største markedspåvirkning fandt vi i afsnittet for majs, hvor de globale reservelagre dykker med 4 mio. tons til 199,2 mio., hvilket er den laveste reserve i de seneste 3 sæsoner", lyder det.

Hovedårsagen til nedgangen i majslagrene er et stigende forbrug jævnt fordelt i lande som Kina, Sydafrika og Brasilien samt EU. USA lader til at skulle være leverandør af det ekstra forbrug, hvor deres eksport vokser fra 52 til 56,5 mio. tons, hvilket trækker deres overgangslagre ned fra knap 60 til 54 mio. tons.

"Den seneste tids meget flotte takter for USA’s majseksport bekræfter tendensen. Majsprisen i Chicago steg knap 2 % på gårsdagens rapport. Skal vi grave endnu mere prisunderstøttende nyt frem for majsprisen, så estimerer USDA majsproduktionen i Brasilien og Argentina til henholdsvis 94,5 og 36 mio. tons, og det virker efter de lokale estimater lige nu til samlet at være 8-10 mio. tons for højt", vurderer Jyske Markets.

Hvede status quo

I afsnittet for hvede var situationen stort set status quo på balancen, ifølge Jyske Markets

Lidt faldende forbrug sender reservelagrene i næsten 269 mio. tons. Russisk hvedeeksport skrues op til 37,5 mio. tons. Skal hvedeproducenterne håbe på mærkbart stigende hvedepriser skal der ske store vejrmæssige komplikationer, eller en hjælpende hånd skal komme fra nabomarkederne.

"Men gårsdagens rapport giver os ikke grund til at ændre vores syn på hvedeprisen med forventning om ret sidelæns handel den kommende sæson. Kortvarige prisdyk skal bruges af forbrugerne til at forlænge deres afdækning, og modsat bør producenterne udnytte kortvarige prishop til at prissikre dele af produktionen", konkluderer de

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.