Markant stigning: Syv nye minkfarme har corona - og mistanke på yderligere 14 farme

Corona breder sig til flere minkfarme.

Antallet af minkfarme med corona stiger igen. For tre dage siden var der 20 smittede farme og 7 under mistanke. I dag fredag aften er tallene steget til 27 smittede minkfarme, og 14 der er under mistanke.

Det oplyser Fødevarestyrelsen til landbrugsavisen.dk. Det har ikke været muligt at få svar fra Fødevarestyrelsen på, hvilke kommuner de 27 smittede farme og de 14 farme med mistanke ligger i. Indtil i dag lå alle de smittede minkfarme i de to kommuner Frederikshavn og især Hjørring.

Der vides endnu ikke, hvordan smitten har bredt sig. Det er især et mysterium, hvorfor så mange af de smittede minkfarme ligger i Hjørring kommune.

Beredskabschef Nikolas Kühn Hove, Fødevarestyrelsen, har tidligere sagt til LandbrugsAvisen, at undersøgelser har afkræftet foder som smittekilde, og at besøg af dyrlæger heller ikke ser ud til at være forklaringen. Rotter, måger, mus og katte tror Fødevarestyrelsen heller ikke på som smittekilde. Skal Nikolas Kühn Hove pege på en sandsynlig smittekilde, peger han på mennesker.

Mink på tre farme aflivet

Minkene på de tre første farme, der var smittet med corona, blev aflivet. Siden er de følgende smittede farme sat i karantæne, og dyrene er ikke blevet aflivet.

Selvom alle, der arbejder på minkfarmene, overholder de indførte regler, spritter af og bruger værnemidler, og kontrollen med farmene er blevet skærpet, er det ikke lykkedes at stoppe smittespredningen 

Emneord

coronavirus mink

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle