Markdemo: Djursland ser på efterafgrøder uden kålbrok
Djursland Landboforening har fundet de første olieræddike-planter med kålbrok. Markmøde 25. oktober ser på alternative efterafgrøder.

Hos Djursland Landboforening har konsulenterne fundet de første olieræddike-planter med kålbrok, og det er en trussel mod rapsdyrkningen.

Derfor skal nye efterafgrødearter ikke kun kunne opsamle næringsstoffer, men også kunne indgå i sædskiftet uden, at det giver problemer med sædskiftesygdomme såsom kålbrok, konstaterer foreningen i en pressemeddelelse.

Djursland Landboforening har derfor anlagt et forsøg for at undersøge, om en række nye arter kan bruges til at opfylde kravene til efterafgrøder. Forsøget kan beses på et markmøde onsdag 25. oktober kl. 10.00   Mødested er ved indkørslen til Hovedvejen 34, 8586 Ørum Djurs.

I marken ses på alternative efterafgrøder, og der vil være en diskussion om de forskellige udfordringer ved efterafgrøder.

Konsulenter: Drop olieræddike i raps-sædskifterMark 11. oktober · 09:42

Forsøget med de alternative efterafgrøder er en del af en landsdækkende forsøgsserie under Seges. Til stede vil være chef for planteavl Carsten Kløcher og planteavlskonsulent Michael Erlang-Nielsen.

Klokken 13.00 gentages gennemgangen af de alternative efterafgrøder for alle der interesserer sig for økologi.

Her diskuteres det hvordan efterafgrøder kan udnyttes i det økologiske dyrkningssystem. Her vil økologikonsulent Henrik Østergaard Nielsen være til stede.

Tilmelding til markmødet er ikke nødvendigt. Det er gratis at deltage, og der sluttes af med kaffe.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.