Markedet er glohedt: Kalvekød løftes med 110 øre per kilo

Udskæringer fra Dansk Kalv skal bære grillsortimentet hos Danish Crown Beef i år og efterspørgslen er voldsomt stigende. Det udløser stigende notering.

Alt tegner til at blive en solid sommer for danske producenter af okse- og kalvekød. Efterspørgslen vil på langt de fleste produkter overstige udbuddet og det vil betyde stigende priser og noteringer.

Sådan lyder den positive udmelding fra Danish Crown Beef, som i denne uge løfter prisen for alle kategorier.

Bedst går det for Dansk Kalv, hvor der opjusteres med 110 øre per kilo. Øvrige kategorier løftes med 75 øre per kilo. Den ekstrahøje stigning i noteringen på kalvene skyldes blandt andet, at netop kalvekødet med to hjerter tegner sig for en stor del af årets grillsortiment ude i de danske detailbutikker – og dermed en hovedrolle i danskernes sommeraftener.

- Vi kan allerede nu se, at der skal løbes stærkt for at følge med efterspørgslen for den kommende sæson. Det gælder ikke kun kalvekødet, men vores produkter generelt, siger Finn Klostermann, CEO i Danish Crown Beef.

Han roser andelsejernes leverancer af dyr.

- Den efterspørgsel vi mærker på produkterne, er i høj grad andelsejernes fortjeneste. Det er deres råvarer, som vi formidler ud til butikker og restauranter. Det er er deres råvarer, vi sælger og forædler til stadigt stigende priser, siger Finn Klostermann.

- Vores opgave er så at sikre den højest mulige notering for de råvarer – og den stigende notering er det håndgribelige bevis på, at det lykkes. Samtidig er vi opmærksomme på udviklingen i andelsejernes omkostninger, og det er vores håb, at afregningspriser med til at sikre en fornuftig produktionsøkonomi, siger han.

Også slagteriet Himmerlandskød A/S har tidligere fredag løftet noteringen for samtlige kategorier med 40 øre per kilo.

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle