Markmand: "Det tegner godt indtil videre"

Både solen og humøret var højt, da de på Mogensgaard onsdag gik i gang med høsten.

I går blev høsten skudt i gang på Mogensgaard nær Ringkøbing.  

På billedet ses Mathias Tue Nielsen, som er ansat på stedet, i færd med at høste de i alt 60 hektar vinterbyg som Mogensgaard skal have hjem i år. Han kører i  ejendommens John Deere S690I fra 2011. Billedet er taget af hans kollega Jens Kjærgaard Vig, som er ansat som markmand på Mogensgaard.

"Vi har høstet omkring syv hektar indtil videre, og satser på at være færdige engang i slutningen af næste uge. Udbyttet tegner godt indtil videre, og vi håber på mellem 7-8 ton pr. hektar" siger Jens Kjærgaard Vig, som samtidig oplyser at vinterbyggen er høstet med en vandprocent på 16. Proteinindholdet kendes  endnu ikke.

Mogensgaard passer ialt 1100 hektar, hvoraf de 800 hektar er deres egne marker. Udover vinterbyg er der sået hvede, raps, vårbyg og rug.

Stor kinesisk gårdejer i Danmark begæret konkurs 16. november · 11:03

Vinterbyggen skal bruges som grisfoder, da ejendommen huser 1700 søer og sælger omkring 30.000 slagtesvin om året. 

Med billederne deltager Jens Kjærgaard  Vig i dette års "Skyd høsten bedst" og har chancen for at vinde en høstfest til en værdi af 25.000 kr. Vil du også deltage? Så klik her

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

Mere om temaet

Faktaboks

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i hver af de følgende 11 afgrøder:

  • Allerede høstet: Engrapgræs, alm. rajgræs, rødsvingel og vinterbyg.
  • Mangler høst: Vinterraps, hvidkløver, vinterhvede, vårbyg, triticale, rug og havre.

Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr. 

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu