Martin Lund Madsen køber op i svine-dynastis mælkelandbrug

Familiens Lerche-Simonsen sælger yderligere fra af aktiviteterne. Denne gang ejerandelene i Slovakiet Invest. (opdateret)

Familien Lerche-Simonsen sælger sine ejerandele af Slovakiet Invest til svineproducenten Martin Lund Madsen.

Dermed sker der nu endnu et stort ejerskifte blandt landets største landmænd og svineproducenter.

Det fremgår af en registrering på CVR-registret. Her afgiver Lerche-Simonsen ApS sine ejerandele, ligesom Anders Lerche-Simonsen sælger sine. Også T-S Invest Aps, ejet af Gitte Lerche Simonsen dropper nu ifølge registret sin aktiepost.

Dermed har den fynske Lerche-Simonsen familie solgt endnu en af sine mange besiddelser i dansk- og udlandsk landbrug fra. Sidste år skete det, da familien afhændede Eskelund, den markante svineproduktion på Fyn, med knap 100.000 årlige slagtesvin til familien Rauff.

Køber af aktieandelene i Slovakiet Invest er Ny Endrupholm Invest ApS, der øger sin ejerandel fra 15-20 procent til nu 67-90 procent, fremgår det. Ny Endrupholm Invest er ejet af Martin Lund Madsen, landets største svineproducent fra Grindsted. Han producerer op mod en kvart million danske slagtesvin full-line herhjemme.

Slovakiet Invest har endnu ikke offentliggjort regnskab for 2020, men i 2019 var bruttofortjenesten på 60 mio. danske kroner. Balancen lød på 242 mio. kr. i selskabet, der tæller 174 medarbejdere.

De seneste år, nemlig 2018 og 2019 har budt på plusser på bundlinjen på henholdsvis 8,9 mio. kr. og 5 mio. kr., mens 2017 endte i et alvorligt minus. Her lød underskuddet som følge af en række nedskrivninger på et minus på 58 mio. kr.

Arne Hviid og Dan Gørtz, der også i forvejen var aktionærer i Slovakiet Invest A/S, beholder ifølge registret deres andele.

LandbrugsAvisen har været i kontakt med Martin Lund Madsen, der bekræfter købet af aktieposten, men ikke ønsker at kommentere yderligere.

Opdateret kl. 14.14 med reaktion fra Martin Lund Madsen.

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle