Brøns Maskinforretning: "Vi skal bevise vores værd"

Ugens profil: Mød Dan Hamann, der efter et glidende generationsskifte har overtaget det meste af Brøns Group, som helt aktuelt har fået importen af JCB fra 1. maj.

I Brøns Maskinforretning og Brøns Group gør man ikke så meget væsen af sig. Og når der endelig kommer en mail fra virksomheden i det sydvestjyske, kan man regne med, at de har noget på hjerte, som nu forleden, hvor indehaver Dan Hamann kunne bekendtgøre, at Brøns Group, der i forvejen er importør af Amazone og Krone, fra 1. maj bliver importør af JCB Agro maskiner i Danmark.

Dan Hamann har efter et stille og roligt generationsskifte overtaget det meste af virksomheden efter sin far, grundlæggeren Jeppe Hamann. Netop "stille og roligt" har undervejs været et særkende ved forretningen.

"Det har aldrig været familiens ånd at føre sig frem – men derimod hellere bevise sit værd overfor de kunder, der har haft tillid til os", siger Dan Hamann, der kom ind i virksomheden for mange år siden. Han kom i lære som landbrugsmaskinmekaniker i 2001, så han fik sorte fingre og en basisviden om teknik, inden han kom på kontor og tog tilløb til generationsskiftet i familievirksomheden, der fra begyndelsen i en tidligere smedje har bygget på, at man gerne vil have vækst, men med omtanke.

Rolig vækst

"Generationsskiftet kom et skridt videre fra 2012, og min far har nu 10 procent af virksomheden. Han er nu 74 år, og både han og min mor kommer dagligt i virksomheden", siger 35-årige Dan Hamann, der tilføjer, at hans kone Zaza, står for administrationen i virksomheden.

Brøns Maskinforretning var i de første mange år først og fremmest kendt for import af Amazone, som virksomheden har haft importen af siden 1982. I 2005 kom importen af Krone til.

Væksten er kommet stille og roligt, men særligt de sidste fem til syv år har Krone fået rigtig godt fat.

"Vores forhandlere og service-setup passer godt ind i tiden, og det kvitterer særligt de danske maskinstationer for", siger Dan Hamann, der i dag beskæftiger 34 medarbejdere.

Arbejde er hobby

For nogle år siden byggede Brøns Maskinforretning et nyt domicil i Brøns ved Skærbæk på 5.800 kvadratmeter som supplement til de 5.000 kvadratmeter, som man havde i forvejen. Med byggeriet har man også forlængst taget stilling til, at virksomheden bliver i den lille by Brøns.

"Ellers ville vi jo også pille »Brøns« ud af Brøns Maskinforretning", siger Dan Hamann.

Privat er Dan Hamann gift med Zaza, og sammen har de tre børn, en dreng på 12 og to piger på 7 og 3.

En enkelt hobby er der også plads til - parret driver nemlig et landbrug, hvor de har 120 styk Angus-kvæg.

"Ellers må jeg vel sige, at mit arbejde også er min hobby", siger Dan Hamann, der også er lokalt engageret, da han sidder i Erhvervsrådet i Tønder Kommune.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.