To år efter debuten: Gøma har solgt 70 gyllevogne

2019 blev et rigtig godt år for salget af egenproducerede vogne. Men det danske marked er nok lidt mæt næste år, lyder det fra gyllevognsproducenten Gøma.

Det var med bram og brask, at Gøma for to år siden lancerede sine første egenproducerede gyllevogne under betegnelsen GG badet i neon på Agritechnica i Hannover.

Forinden var Gøma kendt som en stor forhandler af gyllevogne, men Viborg-virksomheden tog et nyt skridt ind i producenternes verden, hvor man i dag både udvikler, producerer og forhandler egne og andre mærkers gylleudstyr.  

I det første år blev der solgt 24 Gøma-vogne, og det er siden røget i vejret.

”Vi lander på 46 i år, så vi har solgt 70 vogne indtil nu fordelt over Danmark, Norge og Sverige”, fortæller salgschef Karsten Kammer.

Generelt ser han ind i et dansk marked, der er præget af stærk afsætning af gyllevogne i det forgangne år. Det kommer til at have betydning i 2020, spår han.

”2020 er vi meget spændt på. Der er solgt mange nye gyllevogne i de sidste par år, og derfor forventer vi ikke det store marked i Danmark. Hvis vi skal se vækst, så skal det komme på fra eksporten”, siger han og oplyser, at årets Agritechica denne gang bliver startskuddet på det første arbejde med at eksportere Gømas egne gyllevogne syd for grænsen, hvor man hidtil kun har orienteret sig rundt i Skandinavien på det felt.

Hvor meget kan I eksportere?

”Vi har ikke sat det voldsomt højt. Vores udgangspunkt er at starte det stille og roligt.  Det er max 10 styk”.

Skal I selv være forhandler eller skal I have andre til at sælge for jer?

”I første omgang vil vi selv tage hånd om det. Men på sigt vil jeg ikke udelukke, at vi skal have et forhandlernet op at stå. Men det er meget specialiserede maskiner, så derfor vil vi gerne selv håndtere det i starten”, siger han.

Gøma er for nylig hoppet ind i et nyt regnskabsår. Når der er sat prop i de endelige tal for 2018/19 pr. 31. juli, så lyder forventningen, at man ender i omegnen af et plus på et par mio. kr. som sidste gang.

Gøma har omkring 70 medarbejdere, og lever udover af sin produktion af gyllevogne af et større salg af gyllevogne og andet gylleudstyr som specialiseret maskinhandler og servicevirksomhed på området.  

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.