Årets foreløbige traktortop: 6R, Puma og T7’eren igen på podiet

John Deeres 6R-serie er igen meget efterspurgt i et marked, hvor CNH bliver ved med at pumpe New Hollands T7’ere og Case IH’s Puma ud til danske traktorkøbere.

Det er gode gamle kendinge, som der er blevet indregistreret flest af i store dele af 2022.

Vi har taget en søgning i bilstatistik.dk’s database efter, at der blev frigivet nye tal onsdag. John Deeres 6R-serie troner i toppen – og endda helt oppe med 89 enheder for 250-modellen til og med november måned for 2022. John Deeres 6R-250 rammer med effekt et godt sted i markedet med mellem 250 og 300 hk.

Her er vi i en klasse, hvor CNH både har New Hollands T7.270 og Case IH’s Puma 240 CVX indenfor top tre, hvilket også er normaltilstand på det danske marked. Det er i øvrigt modeller, hvor 2023 vil byde introduktionen af New Hollands T7.300 og Case IH Pumas 260 CVX, hvor begge har fået et alvorligt pif opad i den digitale infrastruktur og komfort i kabinen.

De nye modeller blev for nylig vist på Sima i Paris, mens de var fraværende på Agromek, hvor ingen af mærkerne var til stede fra importørens side. I denne uge var begge traktorer fragtet videre til udstilling i tyske Bremen, hvor tyske maskinstationer kunne nærstudere traktorerne og høre mere til leveringsmulighederne. Ifølge Case IH’s tyske folk kommer den nye Puma ud og køre demo på tyske marker i midten af året, mens man nok skal vente lidt længere på, at de bliver leveret i hobetal til slutkunder.

En anden stor traktor på det danske marked er Fendts 724, som også ligger i samme segment, hvor traktoren kan bruges til mange ting. Også her er Fendt på vej med en ny generation i serien, hvor der fremover tilbydes en Fendt 728-model. En traktor som for nylig blevet kåret til ’Tractor of the Year’. Den blev både udstillet på Agromek for nylig og været forbi flere forhandlere til kort dansk fremvisning, inden modellerne er kørt ud af landet igen.

Stor John Deere-føring

En af maskinbranchens årlige store slag er kampen om traktortrone. I 2021 var John Deere landets mest indregistrerede traktormærke. Igen i år er John Deere godt på vej med en markedsandel lige over 23 procent og 345 nyregistrerede modeller, mens New Holland ligger nr. 2 med 266 nyregistreringer foran Case IH med 220 enheder og knap 15 procent af markedet.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.