Ældste og sidste andels-maskinstation bliver til A/S
Varde Maskinstation, der var den sidste af en række andels-ejede maskinstationer, er blevet til A/S.

Varde Maskinstation Amba er fortid.

Fremtid er Varde Maskinstation A/S. Maskinstationen er nemlig omdannet til et aktieselskab. Medlemmerne i det gamle andelsselskab har bakket 100 procent op om planerne om et aktieselskab.

Varde Maskinstation var den sidste danske maskinstation, der var ejet af et andelsselskab.

»Men det blev sværere og sværere at finde folk til bestyrelsen. Og det må være minimumskravet, hvis man skal have et andelsselskab«, siger formand Laust Bendix Jensen.

I alt var der godt 90 medlemmer i det gamle andelsselskab. Mange er dem er nu blevet ejere af de aktier, som er blevet resultatet af omdannelsen.

»Aktierne er fordelt på samme måde, som aktiverne skulle være fordelt, hvis vi havde lukket maskinstationen. Det vil sige, at de er fordelt efter, hvor meget arbejde den enkelte landmand har fået lavet i de sidste tre år«, fortæller Laust Bendix Jensen.

Han håber, at aktierne kan omsættes, når landbruget igen begynder at tjene penge.

Ændringen til et aktieselskab har givet næsten øjeblikkelige resultater. Det har nemlig vist sig langt enklere at samle en engageret bestyrelse.

Selve maskinstationen kører godt. Samtidig med etableringen af aktieselskabet tages der tilmed hul på endnu et område.

»Vi vil udbygge entreprenørafdelingen. Den har ligget lidt underdrejet, fordi det har været svært at skaffe folk. Men nu har vi ansat en dygtig leder i afdelingen. Vi har stadig maskiner til entreprenørarbejde, og resten kan vi leje«, fortæller Laust Bendix Jensen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.