Østrigsk såmaskinekombination er udviklet i hemmelighed i Danmark

Pöttinger lancerer en ny bugseret såmaskinekombination med rotorharve og gødningsplacering.

Danske landmænd er dygtige og går op i teknik, og derfor er de attraktive, når de store producenter skal teste og udvikle deres maskiner. Således også hos østrigske Pöttinger, som i al hemmelighed har haft en ny bugseret såmaskinekombination med rotorharve og gødningsplacering kørende i Danmark.

Maskinen, der har kørt hos brødrene Langhoff i Sdr. Stenderup ved Kolding, blev tidligere i dag vist frem og demonstreret som en danmarkspremiere under rådgivningsvirksomheden Velas’ Maskintræf ved Bygholm Landbrugsskole.

"Det var nok lidt et tilfælde, at det blev os. Men den er virkelig blevet testet i ekstremt klægt lerjord. Det har været et godt samarbejde med Pöttinger, og planen er nu, at vi skal have vores eget eksemplar, men det skal være en seksmeters", siger Niels Jørgen Langhoff.

Maskinen, der blev vist ved Bygholm Landbrugsskole, er nærmere bestemt en fem-meters Pöttinger Aerosem VT 5000 kombineret rotorharve og såkombination med høj kapacitet og fleksibilitet
Producenten lover blandt andet perfekt konturtilpasning af både rotorharve og såenhed, kompakt design med kraftig hjulpakker og ideel jordbearbejdning med LION 103 C rotorharve, der er en del af kombinationen, samt en såenhed med dobbelt skiveskær til ensartet udsåning.

"Det er en bugseret maskine med gødningsplacering. Tanken er en 2.800 liters tryktank, der er delt 50/50, og den har samsåning af korn og gødning i ét skær. Det er en maskine, der er udviklet til de danske behov, og den arbejder godt i vanskelige forhold og kraftige jordtyper", siger salgschef Lars Andreasen, Pöttinger Danmark.

Han slår også på hjulpakkeren, der skåner jorden uden risiko for bulldozer effekt.

"Og angående skiveskærene er de monteret off-set, hvilket sikrer ren sårille, hvor frøet har jordkontakt til perfekt spiring. Med mulighed for 60 kg skærtryk pr. såskær og god gennemgang kan selv kraftige jordtyper håndteres uden problemer", siger Lars Andreasen.

Endelig, et kompakt design, langsliggende såsædstank, og drejepunkt, der er forskudt bagud, giver ifølge producenten bedre manøvredygtighed, og selv med tvillinghjul på traktoren er der ingen risiko for kollision mellem traktor og såkombinationen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.