“Brugen af robotter vil eksplodere næste år”
Australien står overfor et boom i brugen af robotter i marken. Landmændene er klar, fastslår specialist.

Australien var det første land i verden til at tage gps og autostyring på RTK niveau i brug på kommerciel vis. Nu kan landet igen vise sig at blive first mover på ny teknologi. Denne gang med robotter.

“Landmændene er klar til at tage teknologien i brug. Vi har allerede brugt semi-autonome traktorer i mange år, og i år har vi set de første kommercielle robotter i marken. Men 2020 bliver det helt store år for kommerciel brug af robotter i landbruget i Australien”, fastslår Dr. Rohan Rainbow.

Han er en af tre direktører i virksomheden AgTechCentric, der er en konsulentvirksomhed, som arbejder med lovgivning og nye teknologier til landbruget.

Ifølge Rohan Rainbow kommer robotter og autonome traktorer til at give landmænd i Australien lige så meget som autostyring.

“Faktum er, at mange chauffører keder sig i maskinerne. I store områder er der ingen mobil dækning og 40 pct. af Australiens landmand har ingen dækning. Så der er i princippet intet at lave for chaufføren, når tingene kører. Ved at fjerne chaufføren og gøre ham til en operatør, som overvåger flere maskiner på afstand, så gør vi arbejdet mere spændende, og vi får lettere ved at tiltrække arbejdskraft, hvilket er en udfordring på nuværende tidpsunkt”.

24 timers kørsel

Det største marked er på nuværende tidspunkt autonome traktorer i segmentet 250-400 hestekræfter sammen med fuldt autonome robotter, der er i stand til at køre døgnet rundt.

“Solen skinner stort set altid i Australien, så det er oplagt med robotter, der er udstyret med solceller som på den måde kan oplade batterier på robotten. På den måde kan de køre stort set 24 timer i døgnet”, siger Rohan Rainbow.

Rohan Rainbow var med i en paneldebat på den internationale FIRA konference for robotter til landbruget, der i øjeblikket finder sted i Toulouse, Frankrig. Her inviterede han de mange robotproducenter på udstillingen til at komme "down under", fordi landmændene kort og godt tripper for at få robotter i landbruget.

“Robotterne kan give landmændene så mange fordele. Omkostningen til indkøbet betyder ikke så meget i forhold til fordelen ved brugen af robotten”.

»Australien er for eksempel et eksportland, når det gælder landbrugsprodukter. Med brugen af robotter vil vi på en bedre måde kunne levere præcise data med produkterne, fordi robotterne i princippet kortlægger alt, hvad de gør. Denne sporbarhed om man vil er vigtig i forhold til vores eksport«, understreger Rohan Rainbow.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.