15 såmaskiner vises frem i marken
Kolding Herreds Landbrugsforening har til på torsdag lagt op til vel nok landets bredeste og mest farverige sådemonstration ved Kolding.

Masser af såmaskiner fra en bred vifte af producenter vil på torsdag 12. september blive demonstreret på markerne ved Egeskovvej ved Lunderskov nær Kolding. Det er Kolding Herreds Landbrugsforening, der har sammensat denne sådemonstration, som foreningen selv kalder for Danmarks bredeste og mest farverige - med henvisning til de 13 producenter, der stiller op.

»I alt får vi besøg af mindst 15 såmaskiner, der vil etablere vinterhvede efter frøgræs på to marker, der ligger ved siden af hinanden. På den ene side etablerer ni maskiner direkte i frøgræs-stubbe efter NO-Till (CA)-princippet, mens der på den anden side etableres i pløjet jord med forskellige såmaskiner, heriblandt Horsch’ enkornssåning. Som vejret ser ud lige nu, bliver der sået No-Till om formiddagen og i pløjet jord om eftermiddagen«, forklarer chefkonsulent, Planteavl, Kolding Herreds Landbrugsforening, Anders Smedemand Musse.

Chefkonsulenten tilføjer, at der især i No-Till delen kommer maskiner, der kun har været i markedet under et år.

FMR vil være center for strip-till og no-tillMaskiner Onsdag 13. marts 2019 · 09:18

»Der vil derfor næsten med garanti være maskiner som deltagerne ikke har set ”live” før. Jeg forventer et arrangement med masser af mennesker«, siger Anders Smedemand Musse.

Den store sådemo kommer til at foregå torsdag 12. september fra kl. 9.45 til 15.00 på Egeskovvej, 6640 Lunderskov. Arrangementet er gratis, men tilmelding ønskes på KHL.dk af hensyn til forplejning.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.