162.000 kubikmeter gylle kørt ud på et år
Sidste år satte Christian Mose Larsen sig et mål: Han ville køre 160.000 kubikmeter gylle ud. Han mere end nåede målet...

Et mål er et mål, og selv om sæsonen er vanskelig, skal målet nås.

Sådan har Christian Mose Larsen, indtil for nylig gyllepilot på Bejstrup Maskinstation, det.

Sidste år ved gyllesæsonens start satte han sig som mål at køre 160.000 kubikmeter gylle ud i løbet af sæsonen. Dengang var det vådt og regnfuldt, og gylletankene var ved at løbe over. Senere blev det som bekendt varmt og ekstremt tørt.

Ikke den letteste sæson, kan man roligt konstatere.

Nu er gyllesæsonen i gang igen, og vi kan gøre status på sidste års udfordring.

Og for Christian var der endnu en udfordring: Midt i sæsonen gik hans traktor i stykker og holdt stille i ti dage på grund af en fejl omkring Adblue.

Video: Han vil cementere sig som gyllekongenMaskiner Mandag 19. marts 2018 · 06:40

»De var længe om at finde fejlen. Og det var ikke sjovt at holde stille, mens der var rigtig hårdt brug for, at jeg kørte«, fortæller han.

Senere blokerede den ekstreme tørke for at køre gylle ud.

»Men det gik fint i foråret. De første tre måneder kørte jeg 100.000 kubikmeter gylle ud. Og de sidste tre uger før sæsonen sluttede, gik det også stærkt. Jeg kunne jo godt se, at der skulle ske noget«, konstaterer Christian.

Traktoren, en Massey Ferguson 8690, nåede i løbet af sæsonen at køre 2.200 timer.

»Den har ikke holdt stille hele tiden«, griner Christian.

Han starter ved sæsonens begyndelse på Hyllestedgaard, hvor der er 830 hektar specialiseret markbrug.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.