20 ansatte i Svenstrup tager kampen op mod de store sprøjteproducenter

Fornyet gejst i Nordjylland efter stærk resultatforbedring i 2019 på produktion af marksprøjter.

Hvordan kan en lille nordjysk virksomhed med 20 ansatte klare sig mod store giganter som Lemken, Amazone, Hardi, Kverneland eller Horsch med deres produktion af sprøjter?

Gejsten fejler i hvert fald ikke hos Danfoil fra Svenstrup efter et 2019, hvor der med et overskud på en halv mio. kr. igen kom sorte tal på bundlinjen og pæne ordrer til indeværende år efter et minus året før på 1,7 mio. kr.

”2018 var et rigtig træls år for mange. Der var tørke alle steder rundt og folk holdt meget igen med investeringer. 2019 har der været efterdønninger efter 2018, men vi har haft en forholdsvis god fremgang og en god ordreindgang til 2020 og forbedret resultatet med to mio. kr.” forklarer adm. direktør Martin Dyhrman Sørensen.

Er I der, hvor I skal være?

”Nej, det er vi ikke. Men vi følger den plan, vi har lagt. Vi forventer et endnu større overskud i år end i 2019, og vi er på budget. Der er lige coronavirussen, som er kommet ind som en joker. Men det ser ikke ud til at påvirke os i nævneværdig grad. Vi har været lidt begrænset i vores salgsaktiviteter i udlandet. På sin vis rammer den på et tidspunkt, hvor landmændene har travlt i marken og der alligevel er begrænset aktivitet”, siger han.

Hvordan kan I klare jer mod store koncerner som Horsch, Lemken, Amazone?

”Vi har en teknologi, som de andre ikke har, og så har vi meget højere kapacitet og konkurrerer på lønsomhed. Der er en konsolidering i landbruget, og der har vi en fordel i vores applikationsteknologi”, siger han og peger på, at de andre spillere har langt større PR-muskler.

”Vi er en forholdsvis lille spiller. Derfor tager vi det i vores tempo”, siger han. 

Satser på de store østeuropæiske marker

I dag er Danfoils sprøjter fortrinsvis til stede i en række nordeuropæiske lande. Ifølge direktøren går strømmen dog i stigende grad mod Østeuropa.

Storsprøjten Airhammer er bygget med en kapacitet på hele 10.000 liter og rækker på en tankfuld at behandle hele 300 hektar. Den kapacitet bør ifølge Danfoil passe godt til de østeuropæiske kunder.

”Jo mere du har, der skal plantebeskyttes, jo mere kommer vores teknologi til sin ret”, mener han.

Hvordan ser I de kommende år foran jer?

”Pilen peger i opadgående retning. Vi har en forventning om vækst i samme grad som i de foregående år. Der er flere, som begynder at få øjnene op for vores produkter. Men vi går ikke aggressivt ud i markedet. Det er vigtigt, at vi beholder kvalitet og kan levere til glade kunder og følge med i organisationen”, siger han. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.