21 år og ejer af maskinforretning: Det er ikke tidligt, men målrettet

To unge landbrugsmaskinmekanikere har overtaget maskinforretning og værksted.

Det bliver med en ung besætning, at der fremover bliver traktorforhandling og reparation af landbrugsmaskiner og smedearbejde i Aarestrup mellem Aars og Støvring.

På grund af sygdom har den hidtidige ejer Laurits Søndergaard solgt Aarestrup Traktor ApS til 21-årige Per Christensen og 20-årige Daniel Nørhave.

Per Christensen er uddannet landbrugsmaskinmekaniker hos nærtliggende Sumas i Suldrup, mens Daniel Nørhave stadig er under samme uddannelse som lærling hos Sumas. Sideløbende med arbejdet hos Sumas har de i et års tid startet en forretning op, hvor de bl.a. har udviklet en kost, der kan bruges under minkbure. Derudover har de lavet en masse forefaldende reparationer og udviklingsarbejde. Derfor skræmmer det dem heller ikke for alvor at kaste sig ud i at drive egen forretning trods alderen.

”Vi har ledt efter bedre rammer til vores aktiviteter. Så fik vi buddet om at overtage Aarestrup Traktor Center og synes, at det kunne være meget spændende. Vi har fået rigtig stor opbakning af både tidligere ejer Laurits Søndergaard og hans børn til at gennemføre generationsskiftet”, siger Per Christensen.

Han oplyser, at de har aftalt med HCP at køre forhandlingen af Zetor-traktorer videre og samtidig får Pronars program ind i forretningen.

”Svenden var opsagt, men da han er en vigtig del for virksomhedens virke med 25 års erfaring med Zetor-traktorer, er han blevet genansat i de nye rammer. Ved Sumas har jeg fået en stor erfaring inden for Deutz, og derudover er det også blevet til meget arbejde inden for smede og VVS-faget, hvor jeg har arbejdet meget med opsætning og service af varmepumper, og dette kommer vi også til at føre videre ved Aarestrup Traktor & Maskiner”, siger han og forklarer, at han mener, at der er et marked for en lille spiller i takt med, at andre forretninger bliver større.  

”Vi kommer til at være den lille landsbysmed, der kan håndtere alle de mindre opgaver, som vil blive klaret til en lavere time pris end hos vore større konkurrenter. Det bliver sværere for den lille hobbybonde at få lavet hans smedeopgaver eller reparationer på de ældre traktorer til favorable priser ved de store virksomheder, og det er blandt andet her, at vi kan gøre vores indhug i markedet”, siger han.

Har du altid gerne villet være selvstændig?

”Ja, mine forældre har altid været minkavlere, hvor jeg er blevet inspireret af livsstilen. Jeg havde drømt om at skulle have mink, men valgte at tage uddannelsen som landbrugsmekaniker, da jeg altid har været interesseret i maskiner.  Jeg tog derudover uddannelsen med en EUX-overbygning for at få de boglige kompetencer med, så man var mere fremtidssikret”.

Er det ikke lidt tidlidt at blive selvstændig i jeres alder?

” Jeg ved ikke, om det er tidligt, jeg vil sige målrettet. Nu var der en god mulighed for at overtage en sund virksomhed i drift. Vi har været jo været i gang et stykke tid, og manglede et sted at køre ud fra”.

Hvem skal gøre hvad?

”Vi håber på, at Daniel fortsætter hos TBS Suldrup for at gøre hans uddannelse færdig. Men vi håber da på, at der med tiden vil blive arbejde til et par mand mere”.

Hvor godt kender I området og kunderne?

”Det ligger fem km fra Sumas, så vi kender en del til det og kender kunderne. Jeg er kommet derude igennem de sidste fem år, hvor jeg det sidste år har haft fast servicebil ved Sumas og Daniel bor dernede omkring, og kender området og landmændene. Jeg kommer selv fra Brovst. Vi håber på længere sigt at kunne udvide området, som vi kommer ud i”.

Hvad er planerne på længere sigt?

”Det skal fortsætte, som det er drevet indtil videre, hvor vi derudover vil udvide fokusområderne til smede- og VVS-opgaver. Derudover håber jeg da på, at vi kan komme til at bruge vores erfaring med servicering af Deutz traktorer”.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.