21-årig traktornørd udlever drøm trods alvorlig nyresygdom
Den 21-årige Christian Moth Postborg, traktormekaniker hos Støvring Maskinforretning A/S, har modtaget Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat. Det skriver maskinhandlerforeningen i en pressemeddelelse.

På trods af en alvorlig nyresygdom har 21-årige Christian Moth Postborg gennemført traktormekanikeruddanelsen og netop modtaget Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat samt 5000 kroner.

Det skriver Dansk Maskinhandlerforening i en pressemeddelelse.

Der var dog flere, som rådede Christian Moth Postborg til at vælge et mindre fysisk hårdt arbejde, da han skulle vælge uddannelse.

"Da jeg var seks år opdagede lægerne, at jeg havde en medfødt nyresygdom. Det blev opdaget så sent, at nyrerne desværre havde taget ret meget skade, og jeg er blevet opereret mange gange. Det er desværre også gået ud over andre ting, så jeg har vist været på hospitalet 29 gange – og skal snart opereres igen,” fortæller Christian og fortsætter:

"På grund af at jeg havde været så meget syg, havde jeg også ret dårlige karakterer, så derfor blev jeg rådet til at tage 10. klasse med. Det gjorde jeg ved at tage et Agro 10 grundforløb på Asmildkloster Landbrugsskole. Her gik jeg fra bundkarakterer til topkarakterer i løbet af et år og fandt ud af, at det var landbrugsmaskinmekaniker, jeg skulle være. Derfor startede jeg på Erhvervsskolerne Aars umiddelbart efter det".

Han husker at det var svært at få en læreplads

"Jeg var i skolepraktik et stykke tid, men så kørte jeg ind til Støvring Maskinforretning og spurgte, om jeg ikke kunne komme i ulønnet praktik i en måned. Det kunne jeg og blev også forlænget med en måned mere, og så fik jeg min lærlingekontrakt", siger Christian Moth Postborg.

Han synes Støvring Maskinforretning A/S er et fantastisk sted at være.

"De har stor forståelse for mine udfordringer og jeg får masser af ansvar - og at det så er Massey Ferguson, vi arbejder med, er jo en kæmpe bonus".

Fik masser af roser

Traktormekanikeren fik masser af rosende ord med på vejen, da han modtog jubilæumslegatet.

"I forbindelse med din ansættelse har jeg noteret, at du er målrettet, engageret og aktiv – og det har vist sig at holde stik. Du har fra dag et arbejdet målbevidst med din uddannelse", sagde HR chef Maria Bødker blandt andet i sin  tale.

21-årige Christian Moth Postborg bestod sin fagprøve med et 12-tal, men det er ikke kun på det faglige område, at han udmærker sig.

"Du har en god evne til at sætte dig ind i tingene og er også god til at give din viden videre. Du har særdeles gode samarbejdsevner og er vellidt af både kollegaer og kunder, og du er altid positiv", siger HR-chefen videre”.

Også Heine Jensen, faglærer på erhvervsskolerne Aars, har skrevet meget rosende i indstillingen:

"Christian har en fantastisk evne til at forklare sig, så kunden altid vil føle sig godt vejledt. Han har gennem samtlige skoleforløb været en vedvarende, positiv inspiration for sine klassekammerater",

Lader sig ikke begrænse

Christian Moth Postborg er glad for at han fulgte sit hjerte.

"Jeg vil gerne inspirere andre til ikke at lade fysiske udfordringer sætte begrænsninger for deres drømme. Hvis jeg havde gjort det, ville jeg ikke kunne lave det jeg brænder for", siger han.

"Jeg kan godt lide el-opgaver, strømstyring og alt med computer og GPS – noget af det man skal bruge hovedet til. Og så synes jeg, det at opfinde noget er sjovt. Det må gerne være mærkelige projekter, hvor man skal bygge noget til kunderne. Jeg er nok lidt en opfindertype".

Han bruger også rigtig meget af sin fritid på maskiner.

Ud over at have købt flere maskiner og renoveret dem har han sammen med vennen Magnus startet et lille firma, CM Maskinservice, hvor de hjælper et par landmænd med markarbejde.

"Jeg har også været medarrangør på et MF veterantraktortræf på Tjele gods både i 2013 og i 2016 med stor succes. Her kunne alle interesserede blandt andet se maskinerne udføre markarbejde. Det er ikke noget vi bliver rige af, det er helt klart interessen, som driver værket. Man skal generelt ikke tænke i tid og penge, når man har med gamle traktorer at gøre, så det kan godt være pengene fra legatet skal spares op til en traktor. Måske en MF 1130 som skal hentes i USA – det er lidt en drøm", siger han.

Christian håber, at han kan blive i Støvring Maskinforretning i mange år og blive ved med at udvikle sig fagligt.

"På langt sigt kunne det være virkelig spændende at være med til at opfinde fremtidens maskiner" slutter legatmodtageren.

Hvis man er interesseret i at se opslag fra arrangementet på Tjele Gods, kan de findes på Facebook –
American Massey Ferguson tractors in Denmark.

Faktaboks

Dansk Maskinhandlerforenings Jubilæumsfond uddeler i år 5 legater til unge mennesker, som har udmærket sig både på det faglige niveau og på det personlige plan. Hver legatmodtager får - ud over æren og et diplom - 5.000,- skattefrie kroner. 

Dansk Maskinhandlerforening er officiel brancheforening og arbejdsgiverforening for landbrugsmaskinforretninger i Danmark.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.