4 ting redaktionens frøavler skal se på Agritechnica

Selvtømmende kornsilo

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men GSI har lanceret et system, der gør, at kornsiloen kan tømmes, uden man behøver at skulle derind med skovl og kost.

Det såkaldte FlexWave-system består af to fastmonterede luftpuder, der er forankret op ad siloens vægge. Når der ikke løber mere korn til skodderne i bunden, pustes puderne op og presser dermed kornet ind i midten af siloen. Men kan man undgå, at røresneglene får fat i luftbælgene?

Og bliver der lommer bag dem, man ikke kan holde rene for skadedyr?

Hvad med prisen og levetiden, hvis det skal eftermonteres?

Tilgodeses frøavleren også?

Som frøavler kan man nogle gange synes, at udviklingen sker inden for alle andre områder end netop frøavl. Det betyder, at man må anvende teknikker, som enten er specialudviklet af forhandlerens værksted eller måske modificeret i hjemmesmedejen.

Inden for skånsomme traktormonterede skårlæggere mangler vi i den grad en konkurrent på markedet, der kan rokke ved udvikling og pris.

4 ting Teknikeren skal se på AgritechnicaMaskiner Onsdag 8. november 2017 · 11:45

Måske 2017 bliver året, hvor Agritechnica byder på en kraftig skårlægger eller udstyr til stensikker etablering af udlægget.

Skal vi for alvor over 200 hk i de små? 

I flere år har Valtra og Massey Ferguson ført i kapløbet om at kunne tilbyde de stærkeste firecylindrede traktorer. Lige nu ligger Valtra forrest med 201 hk. i N174. Blot 1 hk mere end Massey Ferguson 6718S, der kommer fra samme koncern og anvender den samme type motor.

Hvornår mon en ny fabrikant melder sig ind i kampen, og hvilket ydelsesniveau mon det bliver? Vi har helt sikkert ikke set grænsen for, hvor stærke de kompakte firecylindrede traktorer kan blive.

Ekstra tunge 120 x 90 baller

Fendt sparker til udviklingen inden for 120 x 90 centimeter baller ved at lancere deres kraftigste presser nogen sinde

Bevægelsen væk fra klassiske bigballer og til de lidt mindre 120 x 90-baller er i fuld gang.

Det bliver spændende at se nærmere på Fendts 1290 UD presser, der efter sigende skulle have en enorm kapacitet.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.