4 ting Teknikeren skal se på Agritechnica

LandbrugsAvisens hold på Agritechnica fortæller her om nogle nyheder, som de har plottet ind i deres "ruteplan" på stormessen Agritechnica i Hannover i de kommende dage.

Fremtidens kabine til landbruget

Som faguddannet er Agritechnica et af højdepunkterne for mig som journalist på LandbrugsMedierne. Hvordan er nye ting skruet sammen? Hvilke trends er der? Og sidst, men ikke mindst: Hvordan gavner de brugeren og landbruget?

Foruden de store, kendte spillere er Agritechnica en lejlighed til at se nogle af de mindre, men ofte innovative virksomheder. En af disse er CAB Concept Cluster (CCC), der i princippet er en organisation med repræsentanter fra både universiteter og forskellige virksomheder inden for landbruget.

På Agritechnica kommer CCC til at vise et bud på fremtidens kabine til landbrugsmaskiner, en kabine, der også er klar til Smart Farming.

Apropos kabiner vil New Holland på sin nyeste generation biogas-traktor vise en ny type kabine, der meget vel kan blive en del af New Hollands traktorer på sigt. Den må jeg se.

Claas finder på nyt med bælter

Claas er altid spændende at følge på "hjemmebanen" Agritechnica. Mere specifikt vil jeg se nærmere på Claas Axion 900-serien, der kommer i en TerraTrac-version - altså en udgave med bælter på den bagerste aksel, men med traditionel hjulmontering foran. Den er ifølge Claas den første fuldt affjedrede semibæltetraktor på markedet.

På Agritechnicas liste over nyheder, som virksomhederne har meldt ind i håbet om at få en medalje, har Claas i øvrigt også en Jaguar finsnitter med - også i en TerraTrac-variant. Vi kommer altså givetvis til at se en snitter på bælter hos Claas.

Manitou starter og stopper selv

Selvom det mere er en detalje, vil Manitou på dets stand lancere et såkaldt EcoStop-system. Helt præcist, hvad det indebærer, har Manitou ikke løftet sløret for, men af navnet at tyde, så er det et start/stop-system, som vi kender det fra personbiler. Når maskinen holder stille, stoppes motoren automatisk, og først når der trædes på speederen igen, starter den.

Det bliver spændende at høre, hvad Manitou helt præcist mener, landmænd kan spare ved denne funktion. En ting er i hvert fald sikkert: Det vil afhænge utrolig meget af det enkelte kørselsmønster.

Perspektiver i nyt Trelleborg dæk?

Jeg skal stifte nærmere bekendtskab med PneuTrac. Et nyt dæk, der med en speciel konstruktion løser en række problemer, siger i hvert fald Trelleborg.

Trelleborg købte for to år siden dæk-producenten Mitas, som tidligere har vist et koncept à la PneuTrac. Derfor er det sansynligvis en videreudvikling af dækket i en salgsklar løsning, vi kommer til at se på Agritechnica.

Men hvor dyrt bliver dækket? Hvor længe holder det, og hvordan fordeler det trykket ud over dets trædeflade?

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.